Zwangerschap

5 dingen die ik wel had willen weten over een keizersnede

In mijn voorbereiding op de bevalling had ik aan veel dingen gedacht, maar eigenlijk nooit aan een keizersnede. Op de een of andere manier is het nooit in mij opgekomen dat Naud op die manier ter wereld zou komen. Maar hij deed het toch, voeten eerst wel te verstaan. Omdat ik mij daar eigenlijk niet zo in verdiept had overvielen mij een aantal dingen. Nu wil ik ze graag met jou delen, zodat jij je er wel op voor kunt bereiden.

Lekker dicht nieten die handel

In mijn hoofd zat dat ze een wond altijd dichtmaken met naald en draad. (Misschien iets met teveel films kijken?) Een bijzondere verrassing was het dus toen ik ontdekte dat er allemaal nietjes in mijn buik zaten. Ik ben persoonlijk niet zo goed met bloed, het idee van pijn etcetera en dat maakte dus dat ik direct misselijk werd van het aangezicht. Gelukkig viel mij het verwijderen van deze nietjes heel erg mee, ik voelde het amper! Dat was dan weer een meevaller…

Laat me niet lachen (nee echt niet!)

OkΓ© je komt uit een operatie, ze hebben in je buik gesneden en je weet dus dat alles zeer pijn doet. Dat voel je prima als je stil ligt, of misschien niet door de pijnstilling. Wat ik je niet kan aanraden is lachen, niezen, hoesten en eigenlijk gewoon bewegen in het algemeen. Jeetje mina wat doet dat zeer! Dus voor iedereen die op bezoek gaat bij een dame die net een keizersnede heeft gehad… geen grapjes!

Walking dead overhere!

In het ziekenhuis bereiden ze je voor op het idee dat je gaat wandelen en je weet (en voelt) heus wel dat dat niet pijnvrij zal zijn. Maar op het moment dat je je strompelend naar de badkamer probeert te begeven merk je pas hoe ver die badkamer eigenlijk verwijderd is van je bed. Omdat de kracht in je buikspieren als sneeuw voor de zon zijn verdwenen kun je het beste tegendruk geven met iets als een handdoek. Ook is lopen als quasimodo helemaal geoorloofd! Als iemand aan mij vraagt hoe ik dit heb ervaren kan ik alleen maar zeggen dat het voelde alsof ik in een walker uit The Walking Dead was veranderd. Alsof mijn ingewanden eruit zouden vallen. Ja precies, overdrijven is ook een vak he.

Excuse me!

Scheetjes, valse lucht, broekhoest geef het een naam. Maar je gaat er niet aan ontkomen en je hebt er geen controle over. Dus ook in een kamer vol kraamvisite vliegt de valse lucht je lijf uit. Maar agh er zijn belangrijkere dingen, zoals die kleine, dus gewoon lekker daarop focussen.

Zit mijn bikini broekje nog op zijn plek?

Ken je dat verdoofde gevoel in je wang na een gezellig bezoek aan de tandarts? Zo voelt het ongeveer 3 centimeter om mijn litteken. Nu is dat op zichzelf niet zo erg, maar als daar precies je bikini broekje zit is dat toch wel wat onhandig. Omdat er in dat stuk geen gevoel meer zit voel ik het dus niet als hij afzakt. Wat dus maakt dat ik heel spastisch steeds aan het voelen ben of alles nog wel op zijn plek zit. Ik maakte er eerst geintjes over, nu ik moeder ben wordt het tijd voor een badpak en een momjeans, maar ik ga nu toch echt nadenken over een badpak! Het lijkt mij namelijk zo fijn om gewoon te kunnen genieten van het zwemmen.

Ik hoop dat het je niet teveel afschrikt, mocht je een geplande keizersnede hebben staan. En anders, natuurlijk bevallen is vast ook geen feestje? Althans dat lijkt mij.

Mocht je nu nog denken dat er iets in dit rijtje thuis hoort, laat het dan vooral even weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *