baby ABC
Moeder

Baby ABC tag

Op de website van Shirley van Mommyhood kwam ik de baby ABC tag tegen, hoe leuk! Het leek mij een mooie manier om wat meer te delen over Naud en hoe ik het moederschap ervaar.

A| Aandacht
Naud geniet van alle aandacht die hij kan krijgen. Mocht hij onverhoopt in de box belanden en hij is het zat, reken maar dat je hem hoort!

B| Borstvoeding
Ondanks dat ik twee weken lang alles op alles heb gezet, is de borstvoeding niet lekker op gang gekomen. Fingerfeeding, kolven, lactatiekundige op huisbezoek, we hebben het allemaal geprobeerd. Het mocht helaas niet baten.

C| Co-sleeper
Wat een uitvinding! De eerste paar weken heeft Naud naast ons bed geslapen. Werd hij wakker en moest hij gevoed worden, hekje naar beneden en ik kon hem zo pakken. Ook vonden we het wel fijn dat we vanuit bed even konden kijken of alles nog goed ging met de kleine man.

D| Draagdoek
Niets gezelliger dan wandelen met hem in de draagdoek. Het is wel een tikje warm, maar dat nemen we allebei wel voor lief.

E| Eten
Je hoort het wel vaker, dingen die je in de zwangerschap ineens niet meer lust. Ik had dat ook, voornamelijk met broccoli en pasta. Gelukkig kan ik nu gewoon weer pasta’s eten en die broccoli, die gaan we van de week proberen!

F| Flessen
Ik had voor de geboorte allerlei Aventflessen in huis gehaald, je raadt het al… die wilde meneer niet. De speen was eigenlijk veelte groot voor zijn kleine mond. Toen we over zijn gegaan op Difrax dronk hij een stuk gemakkelijker.

G| Genieten
Lekker cliché, maar we genieten met volle teugen van onze kleine man!

H| Haarkleur
Naud is geboren met rode/rossige haren. Voor ons was op dat moment best een verrassing, wij zijn allebei niet rood. Maar toen we erover na gingen denken kwamen we erachter dat toch wel een heel aantal mensen in onze familie ook rood zijn. Eigenlijk hadden we het van te voren kunnen bedenken. We zijn benieuwd of hij deze prachtige haren houdt of dat ze toch uiteindelijk gaan verkleuren… to be continued.

I| Inbakerslaapzak
Naud, die wiebelwurm, kan echt niet stil liggen. Overdag is dat natuurlijk hartstikke leuk, maar hij houdt zichzelf ‘s nachts wakker als hij niet in de houdgreep ligt. Gelukkig is daar de inbakerslaapzak! Het helpt Naud ontzettend, hij slaapt er een stuk rustiger en langer van. Daar wordt natuurlijk iedere ouder blij van.

J| Joolz day 2
Onze kinderwagen, wat een topper. Lekker lichtgewicht en dus voor mij makkelijk op te tillen en in de auto te leggen.

K| Keizersnede
Naud is via een keizersnede ter wereld gekomen, dat heb je misschien al gelezen in mijn bevallingsverhaal.

L| Lachen
Naud heeft het lachen inmiddels helemaal ontdekt en, met een beetje geluk, zien we meerdere keren per dag die prachtige lach van hem!

M| Mama
Het is nu serieus, ik ben echt een mama hoe gek is dat? Ik moet er eerlijk gezegd nog steeds wennen aan het idee.

N| Nadoen
Naud zit inmiddels in de fase dat hij je gezichtsuitdrukking gaat imiteren. Zo onwijs leuk om te zien hoeveel moeite hij doet om bijvoorbeeld zijn tong uit te steken. Wij lachen er behoorlijk om.

O| Okergeel
Deze kleur staat hem echt ge-wel-dig! Laat ik het nou ook nog eens een leuke kleur vinden.

P| Post
Wat hebben wij veel kaarten ontvangen! Weken lang is ons tv-meubel plek geweest voor alle post die wij hebben ontvangen. Zowel kaarten als cadeau’s en heliumballonnen kwamen via de post. Wat een feestje!

Q| Quote
Voor Naud zijn geboortekaartje hebben wij een quote gebruikt van, hoe kan het ook anders, Winnie the Pooh.

R| Rust, regelmaat en reinheid
De welbekende drie R’en, dit vinden Wilco en ik erg belangrijk. Goede nachtrust, een duidelijk ritme en een opgeruimde leefomgeving dat zijn de drie R’en voor ons.

S| Stampertje
Wilco en ik hebben in 2017 voor Naud een stampertje knuffel gekocht, deze is speciaal voor baby’s gemaakt. Dus, lichtelijk gedwongen, heeft Naud altijd een maatje in de buurt.

T| Trots
Hoe kun je nou niet tot zijn op je kind? Het liefst deel ik de gehele dag, met de complete familie, elke poep en scheet die hij laat. Gelukkig kan ik mij nog beheersen.

U| Uitslapen
Nouja echt uitslapen (lees: doorslapen) is er niet meer echt bij, maar ik heb een vernieuwde versie! Na de eerste ochtendvoeding nog even lekker met hem terug in bed. Heerlijk dat nieuwe uitslapen.

V| Vaccinaties
Omdat wij het erg belangrijk vinden, wordt Naud gevaccineerd volgens het rijksvaccinatieprogramma. Afgelopen week heeft hij zijn eerste prikjes gehad, wat een bikkel was het toch! Hij heeft natuurlijk wel even gehuild, maar het was gelukkig snel over.

W| Wassen
Wauw, niet te geloven hoe vaak tegenwoordig de wasmachine aanstaat. Nu met recht, laundry a never ending story.

X| XL
Ja, helaas zijn alle clichés waar, wat groeit hij hard! Echt niet grappig gewoon. Van de week is hij voor het eerst uit zijn kleren gegroeid en dat is als het goed is niet de laatste keer.

Y| Yes!
Sinds ik goed hersteld ben van de keizersnede voel ik me weer helemaal top! Ik voel me lekker in mijn lijf, heb weer energie om te sporten én heb een positieve mindset. Wat wenst een mens nog meer?

Z| Zingen
Iets wat Naud ontzettend gezellig vind is een zingende, en daarbij dansende, mama. Als wij samen dansend en zingend door de kamer gaan zie ik hem genieten. Daarnaast zing ik altijd voor hem voordat hij naar bed gaat en tijdens het verschonen.

Ik ben benieuwd of er wat herkenbare dingen in zitten voor jou. Hoe heb jij die eerste periode met je kleine ervaren? Ik hoor het graag van je in de comments.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *