Reviews

De Puckababy 4 seizoenen slaapzak review

De Puckababy 4 seizoenen slaapzak is er eentje die je vaak tegenkomt als je op zoek bent naar de zogenoemde musthaves voor je baby. Ruim een jaar geleden kocht ik deze slaapzak en kan je dus vertellen hoe wij het afgelopen jaar hebben ervaren. Want vinden wij het de prijs waard? Wat zijn de voordelen van deze slaapzak en zijn er ook nadelen?

Dit artikel heb ik geschreven omdat ik zelf erg enthousiast ben over de slaapzak. Puckababy is op geen enkele manier betrokken bij deze blogpost.

Waarom kozen wij voor een Puckababy 4 seizoenen slaapzak?

De reden dat wij voor deze slaapzak hebben gekozen was eigenlijk heel simpel. Ik was het behoorlijk zat om allerlei verschillende (maten) slaapzakken in de kast te hebben liggen. Voor mijn gevoel was ik continu op zoek naar de juiste maat en dikte slaapzak. Met een Puckababy zou dat verleden tijd moeten zijn. Nog een reden was het uiterlijk, al vanaf het eerste moment dat ik het model zag was ik verkocht. Hoe cute zijn die stipjes!

Wat maakt die slaapzak zo speciaal?

Eigenlijk is het een heel handig concept. Het zijn namelijk twee volledige slaapzakken die je in elkaar kunt ritsen. Als je hem volledig hebt is het een winterslaapzak (TOG 2.5). Als je de stippen eraf ritst en de slaapzak binnenstebuiten vouwt is het een herfstslaapzak (TOG 2.0). Als je jouw kindje de slaapzak met de stippen aantrekt is het een lenteslaapzak (TOG 0.5) en als je als laatste de mouwen van de stippen slaapzak af zou ritsen is het een zomerslaapzak (TOG 0.25).
Denk je nu… huh TOG? Kijk dan even op deze pagina op de website van 24baby.

Ook niet onbelangrijk om te vermelden, de ‘herfstslaapzak’ is van 50% teddy en 50% katoen. De ‘lenteslaapzak’ is van 100% katoen.

Voordelen

  • Allereerst natuurlijk het uiterlijk. Want even serieus, hoe warm en cosy ziet die binnenkant eruit!
  • 4 slaapzakken in 1 dus altijd de juiste dikte bij de hand
  • Lang te gebruiken! Vanaf ongeveer 6 maanden tot 2,5 jaar. Het hangt natuurlijk erg af van de lengte van jouw kindje
  • Aan de mouwen zitten wantjes, waardoor jouw kindje (zeker als hij nog erg klein is) geen koude handen heeft!
  • In lengte verstelbaar door de drukknoopjes en touwtjes

Nadelen

  • Behoorlijk prijzig (Rond de €120,-)
  • De herfstslaapzak (alleen die dikke witte) droogt minder snel. Hij mag in de droger (yay!) maar dan doet die van mij er best lang over.
  • Doordat je sommige delen misschien vaker gebruikt (en door het wassen) is er kans op verkleuring.

Conclusie

Wij zijn nog steeds ontzettend blij met de aankoop van onze Puckababy slaapzak. Naud slaapt er ontzettend goed in en ik merk dat ik gemakkelijk wissel van slaapzak als dit nodig is qua temperatuur. Ook blijft hij er mooi uitzien in de was. Hoewel het best een uitgave was vind ik het hem wel waard. De slaapzak is ontzettend mooi afgewerkt en duidelijk van hoge kwaliteit. De rits werkt goed en kun je zelfs zonder licht met gemak dicht krijgen.
Iets waar we wel al gauw achter kwamen was dat het toch wel makkelijk was om nog een extra slaapzak te hebben. Dit natuurlijk in verband met wassen, ongelukjes etc. Dus helemaal ‘af’ van het aankopen van nieuwe slaapzakken zijn we niet.

Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden en een keuze kunt maken voor het wel of niet aankopen van een Puckababy. Spijt zul je zeker niet krijgen, dat kan ik je verzekeren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *