Olifant in WILDLANDS adventure zoo Emmen
Uitjes

Een dagje WILDLANDS in corona tijd

6 Juli zijn wij voor het eerst naar WILDLANDS Adventure zoo in Emmen geweest. Nu vinden wij dierentuinen altijd wel leuk om te bezoeken, maar we waren nog nooit deze kant op geweest. Ruim 200 kilometer voor een dierentuin doe je meestal niet even op zaterdagmiddag. Maar omdat we nu toch in de buurt zaten, leek het ons een mooie mogelijkheid. Op het moment zijn er nog corona maatregelen van toepassing. Dat wil zeggen, de 1,5 meter regel is nog van kracht en er gelden (voornamelijk binnen en voor horeca) allerlei andere maatregelen. Gezien deze omstandigheden leek het ons dus een goed idee om ons voor vertrek te informeren.

Je bezoek plannen

Als je van plan bent om naar WILDLANDS te gaan, moet je vooraf kaartjes te kopen. Kaartjes kopen aan de kassa is, volgens de website, niet mogelijk. Tijdens het bestellen kun je direct kiezen wanneer je van plan bent te komen. Je kunt kiezen uit 10-10.30 uur, 10.30-11.00 uur of na 11 uur. Verder is er geen tijdslot en mag je dus blijven zolang je wilt. Aangezien wij niet van die hele vlotte mensen zijn en er altijd wat tussen komt, kozen wij voor na 11 uur. Achteraf maar beter ook, want Naud besloot toch ineens in de ochtend nog een uur te slapen. Dat zal je altijd zien he!

Let’s go!

Dankzij de navigatie konden wij het aardig goed vinden, maar als je het alleen van de borden moet hebben krijg je het misschien af en toe ineens benauwd. Het ene moment zie je heel duidelijk waar je heen moet en dan ineens zijn er geen bordjes meer te bekennen? Heel bijzonder. Maar goed we hebben het gevonden en dat is het belangrijkste. We kozen ervoor om de auto naast het park te parkeren, waardoor we gemakkelijk te voet het laatste stukje konden lopen. De entree van het park ligt namelijk boven de autoweg, als in; boven op de tunnel! Niet te zien vanaf de weg dus.

Welkom in WILDLANDS

Eenmaal voor de ingang dachten wij dat we aan werden gesproken door iemand van het park, maar door goed te luisteren en naar haar jas te kijken bleek het iemand van de bankgiro loterij te zijn. Niet degene die wij nodig hadden dus. Nadat we haar vriendelijk bedankten liepen we naar de ingang waar, zoals je zou verwachten, met lijnen op de grond de 1,5 meter afstand was aangegeven. De medewerker die de (digitale)kaartjes controleerde stond achter een plaat van plexiglas en de binnenkomst verliep erg vlot.

Als je binnenkomt sta je op het Kompasplein, er is naast de ingang een plek waar je een plattegrond (mag, maar eigenlijk) moet pakken. Naast de ‘gewone’ plattegrond staan ook de corona maatregelen die in WILDLANDS gelden achterop de pagina. Het is allemaal vrij duidelijk aangegeven. In de gebieden zijn verplichte looproutes en er zijn delen afgesloten. Overal waar je kijkt staan zeep/desinfectie dispensers, hierdoor kun je dus voor en na elke activiteit je handen desinfecteren.

Tijdens het wandelen door het park viel het ons op dat we meerdere keren medewerkers tegenkwamen die aan het schoonmaken waren. De toiletten zagen er erg schoon uit en ook de horeca was ook aan kant. Nu weet ik niet hoe dat normaal gesproken zou zijn, maar het viel op hoe schoon en opgeruimd het was.

Genoeg te doen

Ondanks dat er dan wat andere regels gelden, was er meer dan genoeg te doen. Natuurlijk is er een hele boel te bekijken, maar ook zeker het boottochtje Rimbula River en de Serenga Safari waren ontzettend leuk om te doen. Ondanks dat er op de grond geen 1,5 meter markering was aangelegd merkte je dat veel mensen zich er wel aan houden. De medewerkers zorgden ervoor dat de bootjes en de safari bus goed waren ingedeeld waardoor er voldoende afstand gehouden kon worden. Daarnaast viel het ons op hoe makkelijk wij de kinderwagen konden stallen in de daarvoor bestemde plek.

Wij vonden het, over het algemeen, goed te doen met de drukte. Voornamelijk in de overdekte gedeeltes en vlak voor kijkgaatjes merkte je dat het drukker was. Wij kozen er dan voor om eerst op een plekje te wachten om daarna te gaan kijken, of om door te lopen en het dan maar te laten. Gelukkig zijn veel verblijven vanaf veel verschillende plekken te bekijken, waardoor het meestal goed ging.

Nauds favorieten

Het was voor Naud de eerste keer dat hij zich er bewust van was dat er ook dieren zijn in een dierentuin. De vorige keren was hij nog zo klein, dat hij er amper wat van merkte. Dat was nu zeker wel anders. Hij is inmiddels ruim 15 maanden en de interesse in dieren is enorm. Vooral de grotere dieren als de giraffe en de nijlpaarden vond hij machtig mooi, maar de olifanten spanden toch echt wel de kroon. Vol bewondering heeft hij ze vanuit de kinderwagen bekeken, alsmaar wijzend en schreeuwend.

Voor herhaling vatbaar

We hebben echt een hele leuke dag gehad in WILDLANDS Adventure zoo Emmen en zouden, als we weer eens in de buurt zijn, zeker terugkomen. Eigenlijk vonden we het zo een andere dierentuin dan we gewend zijn (lees: Artis), de sfeer en verblijven zijn wel echt anders. Ondanks dat ze nog steeds in een hokje zitten opgesloten vonden we het erg mooi om te zien dat bijvoorbeeld de giraffe en gnoes zo een relatief groot leefgebied hebben.

Mocht je voordat je aan dit artikel begon nog twijfelen, dan hoop ik bij deze je twijfels een beetje weggenomen te hebben. Ik denk zelfs dat je het niet vaak meemaakt dat een dierentuin zo rustig bezocht is, dus zeker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *