Mindset,  Vrouw

Een brief aan mijzelf – Een terugblik op 2019

Vandaag deel ik met jou een brief die ik gisteren aan mijzelf schreef. Even terugblikken op 2019!

Lieve gekke, eigenwijze en vooral veeleisende Maxime,

Wat was 2019 een bijzonder jaar voor jou. De emoties schoten letterlijk van de ene kant van het spectrum naar de andere kant. Je bent jezelf flink tegengekomen en heb het jezelf, maar ook de mensen om je heen, zeker niet altijd even makkelijk gemaakt. Je hebt het afgelopen jaar dan ook flink wat levenslessen geleerd. Ik zal nog even je herinnering opfrissen, want ja Maxime hier maakte jij je in 2019 druk over!

Je figuur! Even serieus, waarom ‘moet’ jij van jezelf weer direct in je oude kledingmaat passen. Wie zegt dat dat hoort of eigenlijk wel normaal is? Kom op hé! Lekker belangrijk, dat komt wel weer hoor.

Alle ballen hoog. Hoe denk jij een perfecte huisvrouw, vrouw, moeder, dochter, schoondochter en vriendin tegenlijk te zijn? Heb jij soms meer uren in een dag dan een ander? Laat eens wat dingen vallen joh! Lekker belangrijk die was, of die gelapte ramen. Who cares? Really, who cares?
Die hoge latten die leg je echt zelf en alsjeblieft(!!) haal ze naar beneden. Het helpt je namelijk absoluut niet! Je raakt er alleen maar gigantisch gestresst en gespannen van en dat maakt het er nu eenmaal niet gezelliger op. Voor jezelf niet maar ook niet voor anderen. Dan kan je nog steeds niet die perfecte vriendin zijn :). Trouwens wat is perfect? Maar goed dat terzijde. 

Doe ik het wel goed? Ja Maxime ook deze vraag kwam regelmatig in jou hoofd omhoog. Heb eens wat meer vertrouwen in jezelf. Je doet je best en dat is genoeg! Oh ja nog zo eentje: goed is goed genoeg.

Naast dat je behoorlijk wat levenslessen heb geleerd, zijn er natuurlijk nog meer dingen gebeurt in 2019. Neem nou bijvoorbeeld de geboorte van Naud! Die lieve, kleine Naud. Wat kwam hij met veel bombarie ter wereld, over rollercoasters gesproken! Van lekker weeën wegsuffen bij Jochem Meijer tot volledige narcose, het kan ook nooit normaal he. Maar je hebt er wat moois voor terug, zoals ze dat dan zeggen.

Ook in het rijtje leuke dingen in 2019: lekker burgerlijk een midweekje met vrienden naar Centerparcs, Mysteryland, gezellige feestjes, Disney on ice en een paar dagen in de bossen met familie. 

Over familie gesproken, wat bof je toch met ze he! Zowel je eigen familie als je schoonfamilie. Je hoeft maar te gillen en ze zijn er om je te helpen en te steunen. Lucky you! Die lieve Wilco, die heeft het toch ook maar te verduren gehad met jou he in 2019. Het ging letterlijk van intens blij naar zwaar depressief, maar weet je hij is er nog! Hij houdt nog steeds van je en jullie relatie is alleen maar sterker geworden. Nee niet alleen door de komst van Naud, maar ook zeker door de mentale stuggles die jij hebt gehad afgelopen jaar.

Lieve Maxime, het was een mooi en leerzaam jaar. Laten we zeggen dat het woord van 2019 ‘change’ is, of in het Nederlands ‘verandering’. Agh wat toevallig, dit had je al bedacht in december 2018 toen je je bullet journal ging invullen. Misschien is het toch tijd voor een glazen bol? Nee grapje. Maar als ik misschien een nieuw woord mag aandragen voor 2020, laat het dan alsjeblieft ‘genieten’ zijn! Want genieten, dat mag het zeker worden. En anders…. Hakuna matata! (It means no worries, for the rest of your daysssssssss, it’s a problem free… philosophy…. hakuna matata!).

Veel liefs,
Maxime

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *