Zwangerschap

Geboortekaartjes oerwoud

Ik denk dat iedere zwangere, en partner, weet wat ik bedoel met oerwoud. Gewoon ‘even’ een geboortekaartje uitzoeken. Dat klinkt wel lekker makkelijk, maar zo simpel is het zo net nog niet. Naast het feit dat je uit 100.000 verschillende thema’s/kleuren/stijlen kunt kiezen, kun je er ook zelf eentje ontwerpen. Nee dit maakt de keuze niet gemakkelijker.

Pinterest

Maar is er Pinterest. Ik vind Pinterest echt een fijn medium dat mij suggesties geeft waar ik zelf nog niet eens aan gedacht had. Zo kom je ineens op net een andere stijl of kleur dan wat je in eerst instantie in gedachte had, maar toch ook wel erg leuk is. Dat maakt de keuze overigens niet echt makkelijker.
Wel is het fijn dat je zelf borden kunt maken en dus kunt bewaren welke jij leuk zou vinden. Klein tipje, pin er lekker veel want dan weet niemand die jou volgt welke het wordt.

Websites

Er zijn veel verschillende (web)winkels die geboortekaartjes aanbieden. Op het moment dat je bij google ‘geboortekaartjes’ intikt komen er tientallen pagina’s tevoorschijn. Webwinkels zoals kaartje2go, Hipdesign, Hierbenik, Poobies en natuurlijk geboortekaartjes.nl zijn een van de eerste die bovenaan komen bij de zoekresultaten. Maar ook een fysieke winkel als Prenatal verkoopt geboortekaartjes. Nu kun je, bij de meeste webwinkels, gratis proefdruk(ken) bestellen. Dat is wel zo fijn, want soms ziet iets er op het computerscherm fantastisch uit maar blijkt dat in het echt toch niet zo te zijn. Ook krijg je vaak bij een proefdruk een staaltje met de verschillende papiertypes die ze verkopen, ook zitten er kleuren bij voor de enveloppen.

Proefdruk van een geboortekaartje bij Kaartje2go. Hier kreeg ik ook een staaltje bij met de kleuren voor de enveloppen en met de verschillende papiersoorten.
Een staaltje bij de proefdruk via Kaartje2go

Stijlen en thema’s

De meest voorkomende stijlen waarop je kunt filteren op de bovengenoemde websites zijn:
– Stoer
– Klassiek
– Trendy
– Minimalistisch
– Lief
– Modern
– Silhouet
– Illustratie
– Waterverf

Daarnaast kun je natuurlijk nog filteren op formaat, kleur en patroon. Maar als je nu nog geen keuze kunt maken, of gewoon heel goed weet wat je wel wilt, kun je je geboortekaartjes ook nog zelf ontwerpen.

De 5 geboortekaartjes die ik heb besteld via 4 verschillende websites.

Maar wat moet er dan eigenlijk in staan?

Naast een mooie layout is het ook wel van belang dat er nog wat nuttige informatie in het kaartje staat. Zo moet je denken aan de informatie die je wilt delen over de kleine maar ook je contactinformatie, de momenten waarop je rust, je kraamvisite ontvangt of een kraamfeest/borrel geeft en een klein persoonlijk stukje zoals een quote of een gedichtje.

Voor dit laatste gedeelte is veel inspiratie te vinden op internet. Maar zo kan het natuurlijk ook zijn dat je uit een songtekst een mooie zin of zinnen haalt en die op het kaartje laat zetten, een mooi stukje vind in een boek of zelf een gedichtje schrijft.

Geboortekaartjes, de ene met gedichtje de andere met alleen de nodige informatie
Twee verschillende geboortekaartjes

Tellen geblazen

Maar hoeveel heb je er nu eigenlijk nodig? Het is handig om wat kaartjes extra te bestellen dan je in eerste instantie had geteld op je adressenlijst. Je zal er, net na bezorging, achterkomen dat je een aantal mensen bent vergeten. Daar wordt niemand blij van en je portemonnee al helemaal niet.

Het is super handig om vooraf de enveloppen te bestellen, zo heb je in je verlof alle tijd om de enveloppen te schrijven en de postzegels te plakken. Of je kunt, net als ik, de adressen op een stickervel drukken. Dat scheelt je weer een lamme hand.

Ook kun je op sommige sites je geboortekaartjes direct laten bezorgen, oftewel zij zorgen voor de adressen erop en versturen de hap. Zo dat scheelt nog eens tijd! Het enige wat je daarvoor moet doen is ‘even’ alle adressen doorgeven en hopen dat je er niet een vergeet…

Heb jij nog andere tips voor op een geboortekaartje? Ik hoor het graag!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *