Body

Ik kreeg kleuradvies en dit kwam eruit

Zaterdag 8 augustus was de dag dat ik samen met Jessica van Lifebyjess op bezoek ging in Nieuw Vennep. Deze dame, die inmiddels gestopt is met haar praktijk, verzorgde voor ons het kleuradvies. Aangezien het een snikhete dag zou worden zijn we een uurtje eerder (dus al om 8.30 uur) begonnen.

Welke kleuren passen het beste bij mij?

Allereerst begonnen we met de kennismaking, wie zijn wij en wat verwachten we? Daarna begon ze met de doeken. Eerst grofweg wat kleuren om wat grover te kijken, later kwamen de kleuren per seizoen. Al gauw zag ik in de spiegel dat de kleuren die ik veelal in mijn kast heb hangen (denk aan rood, okergeel en zwart) mij er niet per definitie beter uit laten zien. Super gek om te zien dat kleur zoveel doet in je gezicht, ik had dat eerlijk gezegd niet zo erg verwacht. Maar goed na al die verschillende doeken om mijn nek gehad te hebben was er uiteindelijk een conclusie. Ik ben namelijk een (donker)zomertype. Wat eigenlijk inhoudt wat ik vooral wat koelere tinten kan hebben. Kleuren die bijvoorbeeld in mijn waaier zitten zijn lila, wijnrood, grijs, heel licht geel en een gekke tint bruin. Op de foto zie je al ‘mijn’ kleuren over mijn schouders liggen. En al kijk ik er niet echt blij bij, dat ben ik wel!

Daarna bespraken we de kleuren na. Ik had wat kleding meegenomen waar ik zelf een beetje twijfels over had. Een beige blazer, babyroze top en blauwe trui. Het grappigste van het hele verhaal is dat het precies wel mijn kleuren zijn! Terwijl dit juist items zijn die ik niet gauw aantrek.
Dat ik ze niet zoveel draag is eigenlijk omdat ik ze niet zo goed style. Ik kies er dan gauw voor om een witte top te dragen onder mijn blazer, terwijl wit dus (blijkbaar) helemaal niet mijn kleur is. Na nog wat geklets over kleuren en een kop koffie was het tijd voor het laatste onderdeel: make-up.

Eyeliner en een lipgloss

Ik heb al eerder iets geschreven over hoe ik (over het algemeen) mijn make-up doe en vooral het gebrek er meestal aan. Voor het kleuradvies was ons gevraagd om zo min mogelijk make-up te dragen. Dit natuurlijk in verband met de kleuren in je gezicht, maar ook zodat ze ons naar haar idee kon opmaken.

Allereerst begon ze met een corrector/primer die de ergste roodheid in mijn gezicht wegnam. Daarover heen deed ze een klein beetje foundation. Wat een top product was dit, er was maar een heel klein beetje nodig om er gewoon een stuk beter uit te zien. Daarna begon ze met wat oogschaduw, daarna de donkerblauwe eyeliner en ze maakte het af met een lipgloss. Nu moet ik eerlijk met jullie zijn, ik gebruik eigenlijk nooit lipproducten. Ik kan er gewoon niet aan wennen. Ook bij deze lipgloss had ik het idee dat ik klei grote lippen had en dat geplak…. brrrr nee niets voor mij. Wel zag het er leuk uit!

Links basic, amper make-up
Rechts, met meer make-up

Aan de slag!

Nu werd het tijd om de nieuwe informatie in de praktijk te brengen. Ik heb werkelijk al mijn kleding uit de kast getrokken en heb er even kritisch naar gekeken. Er waren kledingstukken die ik al jaren in bezit heb maar niet draag, maar ook kledingstukken die eigenlijk gewoon klaar zijn voor de vuilnisbak. Eerst heb ik alles uitgestalt op ons bed, om daarna maar eens stapels te maken wat er recht de prullenbak in kon en waar ik misschien iemand anders nog blij mee kan maken. Daarna heb ik er de kleurenwaaier er naast gehouden en stapeltjes gemaakt.


Zoals ik al verwacht had was er veel niet terug te vinden in mijn kleurenwaaier. Zo heb ik veel zwart (want dat kleed zo lekker af), rood en okergeel. Alle drie niet in mijn waaier, dus helaas pindakaas.

Nu vind ik het echt zonde om kledingstukken weg te gooien die ik eigenlijk wel veel draag. Daarom heb ik ervoor gekozen om de linkerhelft van mijn kast in te delen met de kleuren die niet in mijn waaier voorkomen. Aan de rechterkant van mijn kast liggen dus de kleuren die wel in mijn waaier zitten. Het idee is dus wel dat als ik iets nieuws koop, ik dit doe aan de hand van de kleurenwaaier en dat de ‘verkeerde’ kleuren langzaam uitsterven.

Let’s go shopping!

Het moment waar ik natuurlijk al een tijdje naar uitkijk, het shoppen van nieuwe kleren. Nu moet ik je eerlijk zeggen dat ik het een beetje ongemakkelijk vind zo nu en dan in een winkel. Onzeker als ik ben heb ik het idee dat ‘iedereen’ ziet dat ik met zo’n waaier bij een kledingstuk sta en wat zullen ze daar nou weer niet van vinden. Pfff vermoeiende gedachten die ik maar probeer los te laten. Uiteindelijk gaat het er ook om dat ik mij fijn voel in een kledingstuk.

Tot nu toe heb ik enkel nog wat tops en een spijkerbroek gekocht. Binnenkort hoop ik wat meer tijd (en zin) te hebben om uitgebreider te winkelen. I’ll keep you posted!

Heb jij wel eens kleuradvies gehad?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *