Vrouw

Is het al bijna kerst – TAG

Oké oké iedereen die mij kent valt nu ongeveer van zijn stoel/bank/kruk. ‘Ga je nu in oktober een TAG invullen voor de kerst?! Jij als zomermens die altijd roept ‘Ik wil het nog niet horen, het is nog lang geen kerst!’ Ik hoor het jullie denken, maar dit jaar is anders. Er is natuurlijk iets veranderd afgelopen jaar. Dit jaar vieren we voor het eerst kerst met Naud en dat is toch wel iets waar ik erg naar uit kijk. Dus daar gaan we dan… uitkijken naar de kerst met deze vragen.

Hoeveel dag nog tot het kerst is?

Op dit moment is het nog 80 dagen tot 25 december. Ongelofelijk hoe snel dit jaar is gegaan! Dat heeft voor mij natuurlijk alles te maken met Naud. Vanaf januari zat ik thuis zoals je hebt kunnen lezen en vanaf dat moment is alles in een stroomversnelling gegaan.

Op een schaal van 1-10: hoe erg kijk je uit naar de kerst?

Normaal zou ik zeggen een 2, want kom op het is oktober jongens. Maar ik zou het nu een 8 geven. Ik heb er ontzettend veel zin in om ons huis gezellig aan te kleden met kerstversiering. Heerlijk op de bank met de geur van een dennenboom, gezellige lichtjes in huis en de kaarsjes aan… hmmm ik zie mezelf al zitten.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Nou dat wordt sowieso pas na sinterklaas. Waarschijnlijk in die week erna, het ligt er natuurlijk ook een beetje aan hoe het allemaal verloopt in die eerste week van december. Het is niet zo dat we een vaste datum hebben.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Nou niet te groot, dat vooral. Wij kopen wel elk jaar een echte boom, de kerst begint voor ons namelijk al bij het uitzoeken van de boom. Nu is het zo dat wij niet heeeeel veel ruimte in huis hebben, dus daarom mag hij niet al te groot zijn. Mijn ideale boom is (natuurlijk) een Disneyboom, maar een volledige Disneyboom ga ik er bij Wilco niet in krijgen… al veranderd hij langzaam… met de jaren….. hihi!

Wat is je favoriete kerstliedje?

All time favorite en in 1 klap kerst is het voor mij met het nummer ‘Driving home for christmas’ van Chris Rea. Ik kan me niet voorstellen dat je hem niet kent… maar voor degene die met kerst nooit de radio aanzetten staat hieronder een linkje.

All time favorite!

Wat vind je echt niet kunnen met kerst?

Eeeeeeeeeh??? Ik denk vooral elkaar verplichtingen opleggen. Lekker doen waar je zin in hebt, feestje vieren en lekker eten is toch het belangrijkste!

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Het is zo ongelofelijk zo cliché maar zo lekker… gourmet! Dit is wel echt iets wat voor mij staat voor warmte en gezelligheid. Bijna elke jaar gourmetten we wel één keer, soms wel twee keer! Laten we maar zeggen…. goed voor de lijn maar niet heus.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Over het algemeen ga ik eerst nog even shoppen, tenzij ik nog iets gezelligs in de kast heb hangen (maar ik heb altijd wel een reden om nog iets nieuws te scoren). Uiteindelijk verschijn ik altijd met een jurk aan de kersttafel, met hakjes natuurlijk. Lekker chique, iets wat ik de rest van het jaar niet zo vaak doe dus met kerst sloof ik mij graag een beetje uit.

Hoe ziet de kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Hopelijk nog steeds hetzelfde, al zal de samenstelling van de mensen wel iets veranderen. Voor mij is kerst vooral warmte, gezelligheid, oprechte aandacht en… cadeautjes. Zolang als ik het mij kan herinneren hebben wij cadeautjes onder de kerstboom. Ongelofelijk leuk dat je dan de dagen richting kerst steeds meer cadeautjes onder de boom ziet verschijnen, ik vind het zo een gezellig gezicht! Vervolgens dan met kerstavond of eerste kerstdag de cadeautjes samen uitpakken. Heerlijk!

De afgelopen jaren vierden wij de ene kerstdag bij mijn ouders. Daar komen dan ook mijn zusje, zwager, opa’s en oma’s naar toe. Samen gezellig eten (meestal iets van gourmet), kletsen en drinken.

De andere kerstdag vieren wij dan met mijn schoonfamilie. Samen met mijn schoonmoeder, schoonzus en zwager met aanhang en nichtje gaan wij dan bij iemand eten. De ene keer bij ons, de andere keer bij mijn zwanger, schoonmoeder of schoonzus. Wat we dan eten varieert nog wel eens.

En tot slot: wat is jouw favoriete kerstfilm?

Zoals denk ik iedere millanial ben ik opgegroeid met de Home Alone films en dit is dan ook voor mij echt kerst. Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij met de kerst eigenlijk amper tv/film kijken, samen met familie zijn is voor ons het belangrijkste.

Wanneer is het voor jou echt kerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *