Januari favorieten | 2019

Ik kan niet wachten om mijn favorieten van de maand januari te delen met jullie! Deze maand deel ik mijn favoriete gerecht, liedje, YouTube kanaal, serie en film. 

Favoriete gerecht | Lasagne, een beetje van Maxime en een beetje van Jamie

Oké, dit is dus eigenlijk wel mijn favoriete recept aller tijden en daarom wil ik hem gelijk met jullie delen. Deze lasagne duurt een eeuwigheid om te maken (ruim 1,5 uur!), maar is het zeker waard. Het origineel is van Jamie Oliver, deze heb ik een beetje aangepast naar producten die iets voordeliger en makkelijker te krijgen zijn. Ook voeg ik iets minder kraanwater toe, ik vind het nooit zo fijn als er veel vocht in zit.

Ingrediënten

 • 1 bakje (magere) spekreepjes
 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 2 winterpenen
 • 2 stengels bleekselderij
 • 3 el traditionele olijfolie
 • 2 tl gedroogde oregano
 • 500 gram half-om-halfgehakt
 • 800 gram tomatenblokjes
 • 250 ml kraanwater
 • 15 gram verse basilicum
 • 150 gram geraspte mozzarella 
 • 250 gram verse lasagne
 • 500 ml crème fraîche 
 • 1 grote tomaat

Bereiden

Maak de uien, knoflook en winterpeen schoon, schil de bleekselderij met een dunschiller en hak alles fijn.

Zet een grote braadpan op matig vuur. Doe de olijfolie, spekblokjes en oregano in de pan en bak het spek goudbruin. Voeg de groente toe en laat deze ongeveer 7 minuten meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben., Vergeet niet regelmatig te roeren!
Roer het gehakt en de tomatenblokjes erdoor en voeg het water toe. Voeg wat peper en zout toe aan het geheel.
Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en bewaar deze in de koelkast, snijd de steeltjes fijn en roer deze door het mengsel.
Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 45 minuten, met de deksel op de pan, zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Voeg 1/4 van de kaas toe aan de saus en snipper de grote basilicumblaadjes erdoor. De kleintjes bewaar je voor later.

Proef de saus, voeg naar smaak nog wat peper of zout toe. Breng een pan water met een scheut olie aan de kook en blancheer de lasagnebladen 3-4 minuten, zo worden ze een beetje zacht. Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier.

Schep 1/3 deel van de saus in de ovenschaal. Leg er een laagje lasagnebladen op. Schep er wat crème fraîche op, strijk het glad en leg er nog een laag lasagnebladen op. Strooi er peper en zout op en 1/3 deel van de kaas. Ga verder met de volgende laag pastasaus en herhaal de lagen nog twee keer. Sluit af met een laag crème fraîche en kaas. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over de schaal, leg er ook de basilicumblaadjes op en bestrooi het geheel met olijfolie.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en laat de schaal nog 35 minuten in de oven.

buon appetito

Favoriete liedje | DRUP – Bizzy, Kraantje Pappie, Jonna Fraser, Ramiks

Vanaf 11 januari is hij op YouTube te zien en ik was vrijwel direct fan. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik veel muziek van Bizzy en Kraantje Pappie wel goed vind. Het is een lekker deuntje wat goed in je hoofd blijft hangen de hele dag. Voor wie hem nog niet kent, ga hem zeker even beluisteren.

Favoriete YouTube kanaal

Sinds ik zwanger ben kijk ik anders naar dingen op YouTube. Zo volgde ik altijd al een aantal mama gerelateerde kanalen, maar nu heb ik de informatie ook echt nodig.

Zo heb ik de afgelopen maand veel gekeken naar Kelly Caresse. Kelly laat in haar vlogs haar leven zien met haar drie meisjes. Super leuk om te volgen, maar ook om even terug te kijken naar de vlogs toen ze nog zwanger was. Zo haal ik veel inspiratie uit haar vlogs voor onder andere de commode, luiertas en vluchtkoffer. Via deze link kom je op haar YouTube kanaal.

Favoriete serie | You

Nu ik veel thuis ben heb ik zeeën van tijd om Netflix even binnenste buiten te keren. Aangezien ik altijd wel een seriekijker ben heb ik heb er ondertussen dus ook al aardig wat gezien. Al een aantal keer kwam de serie ‘You’ voorbij en in eerste instantie wilde ik hem niet zien. Het trok me niet echt. Tot ik op YouTube een trailer voorbij zag komen en toch wel geïnteresseerd was.

In deze Netflix serie van 10 afleveringen word je meegenomen in de wereld van Joe Goldberg, een boekverkoper die onbeantwoorde liefde onaanvaardbaar vindt.

Ik vond YOU echt een geweldige serie, waarbij ik mij tot het einde aan toe afvroeg wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand was. Ik vind het een echte aanrader!Favoriete film | Bird Box

In deze Netflix film volg je het verhaal van Malorie Hayes, gespeeld door Sandra Bullock. Malorie is zwanger op het moment dat er een ‘virus’ uitbreekt dat ervoor zorgt dat iedereen zelfmoord pleegt op het moment dat ze ‘het’ zien. Ze probeert koste wat het kost aan de situatie te ontsnappen.

Je moet er wel de tijd voor hebben, de film duurt 124 minuten!

Persoonlijk viel mij het einde nogal tegen, zeker ten opzichte van de spanning van de rest van de film. Ik hoor graag hoe jullie daarin staan.

Wat zijn jouw favorieten?

Dit waren mijn favorieten voor deze maand. Misschien zaten er dingen bij die je al kende, maar misschien ook niet. Ik ben altijd in voor wat suggesties dus laat me vooral jouw favorieten horen!

Graag andere hierover vertellen? Dat kan!

Dit vind je misschien ook leuk...

One thought on “Januari favorieten | 2019

 1. Fleur

  januari 31, 2019 at 9:46pm

  Leuk Maxime,

  Heb je evt tips om de lasanga ook veg te kunnen maken?

  X Fleur

Je mailadres wordt niet gepubliceerd, het opgeven van je naam en mailadres is wel noodzakelijk.