twee foto's de ene waar Naud 2 weken oud is, de andere is hij 12 weken oud
Mama

Kleine jongetjes worden groot – Naud 3 maanden oud

Ongelofelijk, vandaag is Naud alweer 3 maanden oud! Iedereen vertelt je van te voren dat je moet genieten, want de tijd gaat zo snel. ‘Ja ja‘ dacht ik altijd, maar oké oké jullie hebben gelijk! De tijd gaat ongelofelijk hard en hij groeit zo snel!

Eerder vertelde ik al over de eerste weken met Naud, mocht je die gemist hebben dan kun je dat hier lezen.

Sprongetje hier, sprongetje daar

Op aanraden van een aantal mensen in mijn omgeving, heb ik het boek ‘Oei ik groei!‘ aangeschaft. Door mijn opleiding (onderwijsassistent) en mijn werk (kinderopvang) heb ik al aardig wat kennis in huis als het gaat om de ontwikkeling van een kind. Toch heb ik heel wat nieuwe informatie gevonden in het boek!

Ik vind het ontzettend leuk om zo met de ontwikkeling van Naud bezig te zijn, door alle informatie let je namelijk veel meer op bepaalde dingetjes. Ook kan ik nu veel beter inspelen op ‘de sprong’ en hem uitdagen door de spelletjes en de tips die er in het boek staan. Naud is niet een typische sprongenbaby (is dat een woord?) denk ik. Hij heeft geen grote pieken of dalen in zijn gedrag, eigenlijk is het een heel tevreden mannetje!

Eten en slapen

Zoals ik al zei, Naud is een tevreden meneertje. Over het algemeen drinkt hij prima en slaapt hij goed. We zijn er de afgelopen maanden achter gekomen dat hij overdag graag slaapt op zijn buik. Meestal is hij lekker in de box aan het spelen en dan ineens is er een moment dat het verandert. Ik zie dan zijn armen en benen driftig bewegen en hoor gemopper. Als ik hem dan lekker op zijn buik leg duurt het geen 5 minuten en meneer is in dromenland. Op zijn buik slaapt hij makkelijk 1,5 tot 2 uur, maar ligt hij op zijn rug als hij in slaap valt dan is hij na 20 minuten weer wakker. Dit geldt overigens alleen overdag, want ’s nachts ligt hij gewoon op zijn rug in bed en slaapt hij heerlijk.
Daarnaast gaat hij steeds vaker langer slapen ’s nachts, dit vinden wij natuurlijk heel erg fijn. De afgelopen twee weken slaapt hij van 23.00-06.00 uur. Wat een feest!

Gezellig aan de wandel

Op de een of andere manier werkt de Maxi Cosi (en de buitenlucht) zeer slaapverwekkend. Als ik hem erin zet en vervolgens in de auto, valt hij in slaap. Ben ik op plaats van bestemming, is nog steeds het licht uit. Laten we zeggen dat hij meestal pas weer wakker wordt als ik al kilometers heb gewandeld of inmiddels weer thuis ben. Gezellig wandelen noemen ze dat, haha! Ik denk dat dat binnenkort wel veranderd, hij is namelijk steeds langer wakker tussendoor.

Smile!

Regelmatig krijgen zowel papa als mama een dikke lach van Naud. Zo nu en dan zijn ook de opa’s, oma’s, oom’s en tantes aan de beurt. Wat ik super grappig vind is dat hij tegenwoordig ook naar zijn knuffels lacht, zo schattig om te zien. Soms ligt hij even in zijn bed (zodat ik even lekker kan douchen bijvoorbeeld) en als ik dan om het hoekje kijk zie ik hem uitgebreid kletsen en lachen naar Teigertje! Gelukkig heeft deze Teigertje een eeuwige glimlach op zijn gezicht, dus krijgt Naud er ook eentje terug.

Is dat een tand?!

Afgelopen week was er ineens een dag dat Naud een beetje aan het mopperen was en dat is eigenlijk niks voor hem. Eerder hadden we al gezien dat er twee witte bultjes verschenen in zijn onderkaak, maar agh zo snel zal het toch niet lopen? Althans dat dachten wij. Wat bleek nu, dat ene tandje komt gewoon al door! Het verklaarde wel een hoop, hij dronk slechter, zat veel met zijn hand in zijn mond en was erg aan het huilen. Die arme schat…

Er komt een eind aan al dat thuis zijn

Na maanden thuis te zijn geweest, wordt het helaas weer tijd om aan het werk te gaan. Ik zeg wel helaas, maar ergens is het ook wel weer lekker om iets anders te zijn dan alleen mama. Nu is natuurlijk de vraag waar Naud heen gaat als het werkende leven weer gaat beginnen. Voorheen werkte ik 4 dagen in de week, maar na mijn verlof kom ik terug voor 3 dagen in de week. Dat betekent dus dat Naud 3 dagen in de week opgevangen moet worden. Opa en oma wilde graag allebei 1 dag in de week voor Naud zorgen dus dat is super fijn! Ook gaat hij 1 dag in de week naar de kinderopvang, op deze manier zijn wij dus helemaal rond. Voor Naud is het erg fijn dat hij twee dagen in de week bij zijn opa en oma is, zo kunnen zij een fijne band met hem opbouwen én is hij in een vertrouwde omgeving.

Ongelofelijk maar waar, de eerste drie maanden zijn voorbij gevlogen. Ik ben benieuwd hoe de aankomende maanden gaan, zeker omdat mijn leven weer even flink gaat veranderen. Hoe vonden jullie het om weer te gaan werken na je verlof?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *