Vrouw

Mijn favoriete podcasts van dit moment!

Gisteren vroeg ik via een poll op Instagram of jullie graag een blog zouden willen lezen over mijn favoriete podcasts of mijn onzekerheid als moeder. Na bijna 24 uur zag ik dat jullie het niet eens waren, het was precies 50/50. Daarom heb ik besloten om beide blogs te schrijven, want ik kon zelf ook niet kiezen!

Ik denk dat ik sinds 1,5 jaar naar podcasts luister. Het begon allemaal op vakantie in zuid Spanje, Benalmadena. Zo liggend op een bedje in de zon wil ik eigenlijk altijd wel een boek lezen, maar op een gegeven moment krijg je gewoon óf last van je armen óf last van je nek. Op de een of andere manier krijg ik het nooit voor elkaar om helemaal zen zo een boek te lezen. Ik zocht dus naar een oplossing. Nu zou ik natuurlijk een abonnement kunnen afsluiten voor luisterboeken, maar ik bedacht mij ineens het bestaan van podcasts. Na even rondgesnuffeld te hebben op zowel Spotify als de Podcast app vond ik wat leuke interviews die mij wel interesseerde. Sindsdien ben ik veel meer naar podcasts gaan luisteren. Zo luister ik ze tijdens het schoonmaken, hardlopen, wandelen, douchen en voor het slapen gaan.

Mindset

Leef je mooiste leven!

Ik ben op dat ligbedje begonnen met de podcasts van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman, de Leef je mooiste leven! podcast. In deze podcastserie hebben ze het over allerlei dingen die te maken hebben met mindset, business en een gezond lijf. Zij roepen op tot een healthy, wealthy, happy life. Het interview met Robert Bridgeman, over stoppen met vlees, was de eerste die ik luisterde. Een aanradertje hoor!

Janne Schuijn podcast

Op een gegeven moment hoorde ik over Janne Schuijn via Instagram. Ik ben toen haar boek gaan lezen en ook haar Podcasts gaan luisteren. Ze is mindsetcoach met, zoals in tegenstelling met Michael Pilarczyck, een nuchtere kijk op mindset. Zeker even de moeite waard om te luisteren!

De psychologie van succes podcast

Sinds een week of 5 luister ik de podcast van deze twee heren. Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach bespreken met elkaar een inzonden probleem. Over het algemeen is het business gerelateerd maar de problemen kom je meestal niet alleen in het werk tegen. Dit gaat bijvoorbeeld over belemmerende overtuigingen, persoonlijke ontwikkeling, groei, geluk en het doorbreken van patronen. Het heet niet voor niet de Psychologie van Succes Podcast!

Omdenken

Omdenken, wie kent het niet? Ik denk dat iedereen wel eens een boekje, facebookplaatje of agenda ergens heeft zien liggen. Berthold Gunster gaat in gesprek met mensen die graag van hun probleem af willen. Maar of ze het probleem kunnen laten verdwijnen of misschien wel kunnen omdenken hangt helemaal van het probleem af.

100% inspiratiepodcast

In de 100% inspiratiepodcast gaat Thijs Lindhout opzoek naar de ingrediënten van geluk en succes. Dit doet hij door (ontzettend goed!) te interviewen. Hij heeft al ontzettend veel mensen voor zijn microfoon gehad. Persoonlijk ben ik erg fan van de aflevering met Roué Verveer. Wat een mindset heeft die man!

Lessen voor een rijker leven

Ondanks dat het er niet bij staat wordt ook deze podcast geleidt door Thijs Lindhout. In deze podcast ‘Lessen voor een rijker leven’ interviewt hij verschillende mensen over hun lessen in het leven. Het levert ontzettend mooie en kwetsbare gesprekken op. Mijn favoriet? Zonder twijfel de eerste aflevering van Adriaan van Dis. Ik heb hem vast voor je klaargezet, kun je direct even luisteren!

Ouderschap

Ik ken iemand die…

Ook een podcast die ik ben begonnen met luisteren op dat ligbedje in Benalmadena: Ik ken iemand die – podcast. In deze podcast zitten meerdere ouders aan een tafel en bespreken ze typische situaties en ze geven elkaar tips. Met humor wel te verstaan.

Mama podcast Kellycaresse

Sinds ik wist dat ik in verwachting was van Naud ben ik op Instagram Kelly Caresse gaan volgen. ‘Dagelijkse chaos van een mama met drie meisjes’ is haar ondertitel, nou dat klopt ook wel! In de Mama Podcast Kellycaresse bespreek ze allerlei dingen. Van een Mommy-burn-out tot een au pair in huis. Haar podcast duren ook maar rond een kwartiertje, dus gemakkelijk even te luisteren tussendoor.

Dit zijn mijn 8 favorieten podcasts van dit moment! Ik ben benieuwd of jij ook naar podcasts luistert en of je nog tips hebt, laat het dan vooral weten!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *