serie kijken
Maxime

Mijn favoriete series aller tijden

Misschien is het je al eens opgevallen, maar ik ben een behoorlijke serie liefhebber. Al vanaf mijn pubertijd roept mijn vader altijd ‘Maxime kijkt naar alles, als het maar beweegt’. Nou zo erg is het gelukkig niet (meer). Ik ben iets selectiever geworden. Hieronder volgt een opsomming van mijn favoriete series aller tijden!

10| Orange is the new black

Orange is the new black gaat over een vrouwengevangenis met Piper Chapman in de hoofdrol. Piper wordt veroordeeld tot 15 maanden voor een drugssmokkel die ze jaren eerder deed. In de lik komt ze in een bijzonder gezelschap terecht en probeert ze op allerlei manieren zichzelf staande te houden.

Wat ik zo leuk vind aan OITNB is dat het herkenbare momenten zijn (ondanks dat ik nog nooit een dag in de gevangenis hebt gespendeerd haha!). In zo een vrouwencultuur gebeuren zoveel (herkenbare) dingen. Daarnaast kijkt het heerlijk weg, voor je het weet heb je de hele zondag zitten binge-watchen.

9| YOU

In de Netflix serie YOU met boekverkoper Joe in de hoofdrol wordt Joe opslag verliefd op de charmante studente Beck. Maar hoe hij met zijn verliefdheid omgaat en hoe hij haar voor zich probeert te winnen is op zijn zachts gezegd bijzonder….

In deze serie krijg je een inkijkje in het hoofd van een zeer verliefde man die tot het uiterste gaat om maar bij haar te zijn. Het maakt je vooral bewust over je eigen social media gebruik… want voor je het weet geef je meer bloot dan je lief is…

8| The sinner

Deze serie bestaat (tot nu toe) uit twee delen. Beide seizoenen zijn los van elkaar te bekijken.

In het eerste seizoen gaat het over een vrouw die uit het niets, op een strandje in het bijzijn van haar kind, een wildvreemde doodsteekt. In de serie wordt ontrafeld waarom deze vrouw tot de daad komt.
In het tweede seizoen gaat het over een jongen (Julian) die de moord op zijn ouders bekend. De rechercheurs gaan onderzoeken hoe hij tot de moorden is gekomen.

Ik heb hier maar 1 woord voor… fascinerend.

7| Outlander

Claire (verpleegkundige) en Frank (historicus) Randall gaan na de tweede wereld oorlog opnieuw op huwelijksreis. Ze reizen door de Schotse Hooglanden, opzoek naar informatie over Frank zijn voorvader Jonathan “black jack” Randall. Als Claire op een dag, zonder Frank, opzoek gaat naar plantjes bij een cirkel met stenen hoort ze een bijzonder geluid. Ze gaat er naartoe en belandt, door magische krachten, in 1743. Daar ontmoet zij Frank zijn voorvader, die toch niet zo geweldig is als in de geschiedenisboeken staat. Ook komt ze in aanraking met een Schot, waar ze een bijzonder band mee krijgt.

Ik ben gek op geschiedenis en een serie die zich dus in een (ver) verleden afspeelt vind ik ontzettend leuk om naar te kijken. Het is natuurlijk geen waargebeurde serie maar dat maakt het niet storend om naar te kijken. De stammen hebben echt geleefd in die periode en je krijgt een goed kijkje in de klederdracht en gebruiken van die tijd.

6| Breaking bad

De hoofdpersoon Walter White is een scheikunde docent die, als zijn vrouw onverwachts van hun tweede kind zwanger raakt, het nieuws krijgt dat hij terminaal is. Door de longkanker heeft hij niet lang meer te leven. Om ervoor te zorgen dat hij het financieel allemaal aan kan, besluit hij het boevenpad te kiezen. Met zijn scheikundige achtergrond weet hij namelijk heel goed hoe hij crystal meth moet maken. Samen met een uitgevallen student gaat hij de meth maken en verkopen.

Een heerlijke wegkijker!

5| Once upon a time

In Once upon a time maak je kennis met Emma Swan die, op haar 28ste verjaardag, bijzonder bezoek krijgt. Haar zoon, die ze jaren eerder ter adoptie had afgestaan, staat ineens voor haar neus. Ze besluit hem terug te brengen naar zijn woonplaats, Storybrooke in Maine. Eenmaal daar aangekomen blijft ze toch hangen en doet Henry er alles aan om haar ook in het stadje te houden. Volgens hem wonen er namelijk allemaal sprookjesfiguren in het stadje die door een toverspreuk zijn vergeten wie ze echt zijn, zo ook haar biologische ouders.

Als je van Disney houdt moet je dit gezien hebben, werkelijk alle Disney karakters komen voor in deze serie. Ondanks dat ze de karakters hebben gebruikt, zijn ze toch niet allemaal zoals wij ze kennen uit de verhalen. Dat maakt deze serie toch verrassend.

4| 24

Het bijzondere aan 24 is dat het in ‘real time’ afspeelt. Een seizoen duurt 24 uur elke aflevering duurt dus ook 1 uur (inclusief reclame). In totaal zijn er 9 seizoenen uitgekomen van deze serie, als het goed is wordt er op dit moment nog 1 seizoen opgenomen, yay!

De hoofdrol in deze serie wordt vervuld door Kiefer Sutherland, hij speelt Jack Bauer. Jack is een federale agent en probeert terroristische aanslagen te voorkomen. Hij werkt onder andere samen met de CTU (Counter Terrorist Unit), hier werkt hij steeds met dezelfde mensen samen. In het eerste seizoen moet hij senator David Palmer beschermen. Servische terroristen hebben al verschillende keren geprobeerd een aanslag te plegen op hem. Jack moet erachter zien te komen waarom hij doelwit is.

3| Prison Break

Lincoln Burrows zit onterecht gevangen voor de moord op vicepresident van de VS. Over enkele weken zal hij geëxecuteerd worden, maar dat laat zijn broer Michael Scofield niet gebeuren. Michael ziet nog maar een mogelijkheid, zijn broer bevrijden vanuit de gevangenis. Hij bereidt zijn ontsnapping tot in de puntjes voor. Hij is namelijk bouwkundig ingenieur die betrokken was bij de renovatie van de gevangenis, hierdoor heeft hij toegang tot die blauwdrukken van het pand. Hij laat deze (in code) op zijn lijf tatoeëren en pleegt een misdrijf met als doel in hetzelfde gevang te komen als zijn broer. Eenmaal binnen blijkt het nog niet zo makkelijk te gaan als gedacht.

De serie Prison break bestaat uit 5 seizoenen en een anderhalf uur durende aflevering ‘the final break’. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de eerste 3/4 seizoenen echt goed vond, de laatste was een beetje jammer. Maar ik denk ook wel dat het erg moeilijk is om zo een goed lopende serie goed te eindigen.

2| Walking dead

Rick Grimes is een politieagent die, nadat hij is neergeschoten, ontwaakt in het ziekenhuis. Alleen is er op dat moment geen levend mens meer te bekennen. Hij baant zijn weg naar buiten, op zoek naar zijn vrouw en kind. Eenmaal thuis blijkt iedereen te zijn vertrokken. Het wordt hem duidelijk dat er een epidemie is uitgebroken, als iemand overlijdt verandert hij in een zombie (walker). Deze zijn alleen te doden door een mes (of ander puntig voorwerp) in de hersenen te steken. Rick gaat opzoek naar zijn vrouw en kind en komt op die zoektocht allerlei verschillende mensen en zombies tegen.

Deze serie bestaat uit 9 seizoenen en net zoals Prison Break vind ik de eerste paar seizoenen wel het beste. In die seizoenen ben je nog echt aan het wennen aan al die zombies. Wel is er veel tijd en aandacht besteed aan het uiterlijk van de serie. In de loop van de seizoenen worden de zombies namelijk alleen maar viezer en duidelijk ook ‘ouder’.

1| Game of Thrones

Oké als je me nu gaat vertellen dat je serieus nog nooit een aflevering van GOT heb gezien heb ik maar 1 ding te zeggen.
Ga jij eens heel gauw de eerste aflevering kijken NU!
Want iedereen die GOT gezien heeft zal het beamen, het is een van de mooiste series ooit gemaakt. Maar mocht je de serie nou om de een of andere reden nog nooit gezien hebben lees dan gauw verder want dan zal ik je even warm maken voor de serie.

Game of Thrones is een fantasie serie gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. In GOT wordt er een strijd gevoerd om de troon tussen verschillende families. Deze families proberen op elke mogelijke manier de macht te pakken, maar er blijkt een gezamenlijke vijand. Nu is de vraag of ze die samen gaan bestrijden of toch voor ‘the iron throne’ gaan!

Het mooie aan Game of Thrones is dat er ontzettend veel tijd, geld en aandacht is besteed aan het maken van de serie. Je ziet dat terug in de special effecten, aankleding en verhaallijn. Tevens is GOT echt een serie waarbij je iedere keer denkt… NEEE?! ECHT?! Dat had ik nooit verwacht. Met recht mijn favoriete serie aller tijden dus!

Welke serie is jouw all time favorite?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *