Vrouw

Mijn liefde voor Disney

Al vanaf dat ik een klein meisje ben heb ik mijn hart verloren aan Disney. Het begon heel onschuldig met een videoband (wie kent ze nog) van sinterklaas of voor mijn verjaardag. Maar nadat we in het park in Parijs zijn geweest is het hek van de dam. Overal waar je kijkt in ons huis zie je wel iets staan van Disney. Gelukkig kan Wilco er mee omgaan en vind hij het stiekem toch ook wel leuk.

Mini-Maxi en Disney

Maxi, zoals mijn moeder mij liefkozend noemt, wilde vroeger niets anders worden dan een echte Disney prinses. De paar keer dat we in mijn jeugd in Disney zijn geweest konden ze mij dan ook amper langs al die rekken met prachtige jurken slepen. Nu heb ik zelf ooit een Ariel jurk gekregen en mijn zusje een Sneeuwwitje jurk, gelukkig paste ik hem ook haha!

In een sneeuwwitje jurk en op de foto met Mickey en Goofy!
Foto’s uit 2003 en 2006

Knuffels

Als kind zijn de knuffeltorens in Disneyland Parijs toch wel het meest indrukwekkend van alles. Van ongeveer elk karakter is er wel een knuffel, groot of klein. Zo kun je het natuurlijk niet laten om op zijn minst 1 knuffel te adopteren en mee te nemen naar huis.

Deze foto is genomen in de Disney Village
Minnie knuffels in werkelijk alle formaten

Toen ik nog een klein meisje was waren het voornamelijk kleine knuffels, maar hoe ouder ik word hoe groter de knuffels worden.
Zo heb ik inmiddels een Dopey, Grumpy, Marie, Pooh, Knorretje en Stampertje van ongeveer 50 cm hoog. Waarschijnlijk geloof je het niet, maar die staan gewoon bij ons op de bank.

Decoratie en keukenartikelen

Waar voorheen de knuffels een hit waren, komt er de laatste paar jaar meer aan decoratie in het huis. Zo heb ik de klok van Belle en het Beest boven de tv staan en staan Chip en mevrouw Tuit in de kast. Ook kun je hier en daar een klein beeldje vinden van bijvoorbeeld Donald Duck.

Als je in de keuken gaat kijken vind je een mooie verzameling aan Disney mokken, maar ook hebben we Disney bestek. En o ja, als je een la open trekt zou je zo maar placemats met Mickey kunnen vinden. Tja wat moet ik er over zeggen… een uit de hand gelopen hobby.

Mijn Disney decoratie- en keukenartikelen

Een kast vol…. DVD’s

Naast alle decoratieve artikelen heb ik natuurlijk ook de films gewoon staan. Enkele jaren geleden kwamen de classics met rugnummer uit en sinds die tijd ‘spaar’ ik deze. Nu zijn er ondertussen 60 Disney classics uit, de een is makkelijker aan de komen dan de ander. Dus ik denk zo maar dat ik voorlopig nog niet klaar ben met sparen.

Naast de Disney classics zijn er nog veel meer films uitgekomen van Disney, bijvoorbeeld in samenwerking met Pixar. Ondanks dat dit dan geen classics zijn, vind ik het wel leuke films en horen deze natuurlijk ook in de collectie thuis.

Mijn collectie aan Disney DVD's

Hardlopen in Disneyland Parijs

Als je zo een liefde hebt voor Disney en een achterlijk sportdoel voor jezelf moet stellen, waarom dan niet de halve marathon van Disneyland Parijs? Zo ging het ongeveer in november 2016. Nadat mijn zwager had gehoord van de loop en mij erop attendeerde heb ik iedereen in mijn omgeving proberen warm te krijgen voor het idee. Mijn zusje, misschien nog wel een heftiger Disneygekkie, was direct enthousiast en ook Wilco had wel zin in een uitdaging. Verder vond iedereen een halve marathon te ver, geef ze eens ongelijk.

Nadat we maanden lang keihard hadden getraind was het eigenlijk zover. Op vrijdag 22 september 2017 vertrokken we naar Disneyland Parijs. De gehele vrijdag en zaterdag zouden we in het park kunnen spenderen, want pas op zondag was de halve marathon gepland.

Op vrijdag hebben we de 5 kilometer aangemoedigd, de 10 kilometer loop hebben we even overgeslagen (die werd zaterdagochtend om 7.00 uur gehouden). Zondag waren wij dan aan de beurt, de halve marathon!

Aangezien de loop begon om 7.00 uur moesten we om 5.00 uur de wekker zetten om te eten en ons klaar te maken. Uiteindelijk stonden we om 7.30 uur aan de start en liepen we de eerste 8 kilometer door de twee parken heen. Door de parken heen stonden allerlei Disneykarakters waar je mee op de foto kon. Natuurlijk lieten we die kansen niet schieten. Na 8 kilometer kwam het zwaardere gedeelte, het parcours leidde ons naar een dorpje dichtbij en daarna pas terug naar de Village. De laatste 3 kilometer waren voor mij het zwaarst, maar uiteindelijk hebben we hem allemaal uitgerend. Iets om ontzettend trots op te zijn!

Op de foto met Judy van Zootropolis!
Op de foto met Judy tijdens de halve marathon in Disneyland Parijs

Mocht ik in de toekomst weer lekker aan het hardlopen zijn, sluit ik het niet uit dat ik mij er nog eens aan ga wagen. Voor mij is hardlopen en Disney toch wel een geweldige combinatie.

Ook dit jaar organiseren ze weer een RunDisney! Dat zal ik niet gaan redden maar jij misschien wel? Als je hier meer over wilt lezen kun je hier even klikken.

Een Pooh kamer

Een van de meest lieve films die er bestaat, ook een van de weinige waar geen extreem heftige dingen gebeuren, is Winnie the Pooh. Hoe kun je nou niet van deze knuffelbeer houden? Het was dus vrij snel duidelijk toen ik zwanger raakte dat hij of zij een Pooh kamer zou krijgen. Maar ik ben niet zo van een hysterisch behangetje dus moest de basis van de kamer ‘gewoon’ zijn. Binnenkort lees je hier meer over.

Ben jij wel eens in Disneyland Parijs geweest? Ik ben benieuwd of jullie ook een ‘relatie’ hebben met Disney.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *