Dreumes

Naud’s eerste verjaardag – anders dan ik had verwacht

Hieper de piep… hoera! 19 Maart was het alweer Naud zijn eerste verjaardag. Jeetje (wat cliché) wat gaat de tijd snel! Zoals je misschien wel zult begrijpen is de dag totaal anders verlopen dan wij hadden verwacht. Dat stomme corona virus ook!

De verwachtingen over zijn verjaardag

19 Maart, de dag dat Naud in 2019 ineens plots ter wereld kwam. Toen een dinsdag, dit jaar een donderdag. Normaal is het voor zowel Wilco als mij een werkdag, dus we hadden deze vrij genomen. Het plan was om lekker een dagje naar Artis te gaan. Maar eerst gezellig samen ontbijten, cadeautje uitpakken en taart eten. Zaterdag 21 maart hadden we afgesproken om zijn verjaardag te vieren met wat familie. Ik had zelf niet zo een zin in een huis vol en daarbij merk ik dat Naud grote groepen mensen niet zo heel fijn vindt. Hij wordt er ongelofelijk onrustig van en slaapt slecht, niet zo een goed idee dus. Daarom hadden we dus een klein groepje familie uitgenodigd. Gezellig samen taart eten en een liedje zingen, voor Naud wat cadeautjes om uit te pakken en daarna rustig de avond in. Dat was het plan.

Helaas is het door de corona crisis anders gelopen. We moesten dus onze verwachtingen bijstellen, want kun je eigenlijk nog wel een verjaardag vieren? Is dat wel een goed idee? Zowel mijn opa’s en oma’s (leeftijd 70+ en 80+), mijn ouders (50+) en schoonmoeder (65+) hadden we uitgenodigd. Als je het nieuws volgt begrijp je dat een groot deel van deze mensen tot de risicogroep behoren. Mede hierom hebben we besloten om het feest van de 21ste af te blazen.

De realiteit was anders

Woensdag 18 maart hebben Wilco en ik ‘s avonds de kamer versierd met slingers en ballonnen. ‘s Ochtends hebben we samen Naud mee naar beneden genomen, ik heb zijn reactie op de ballonnen en de slingers kunnen filmen. Geweldig vond hij het, hij straalde helemaal. Telkens als hij op de grond zat, keek hij ineens weer omhoog en wees naar de ballonnen en slingers.

Na het gezamenlijke ontbijt hebben we de eerste cadeautjes uitgepakt. Van ons heeft hij een wobbel gekregen. Hij moest er echt aan wennen, eerst durfde hij niet eens in de buurt te komen. Mijn oma had de dag ervoor zijn cadeautje al langs gebracht, die hebben we bewaard zodat hij die op zijn verjaardag zelf kon uitpakken. Dit hebben we gefilmd en naar haar toegestuurd. Verder was het voor Naud een dag zoals anders. Gezellig samen spelen, liedjes zingen en natuurlijk slapen.

‘s Middags hebben we wel gezellig taart gegeten. We hadden voor Naud een klein stukje appeltaart met een flinke dot slagroom op een bordje gedaan. We hebben er ontzettend om moeten lachen, op een gegeven moment zat zijn complete gezicht onder het slagroom. Dat hij appeltaart en slagroom lust dat weten we nu zeker haha!

Aan het eind van de middag kwam mijn vader toch nog langs om Naud zijn cadeautje vast te geven. Een rode Mercedes Benz is het geworden, met letterlijk alle toeters en bellen eraan! Geweldig vindt hij hem. Ook mijn zusje kwam, bij de deur, zijn cadeautje met een lieve kaart afgeven. Zowel de kaart (met een hondje erop) als het cadeau vielen zeer in de smaak. De ‘stoute poes’ a.k.a. Figaro werd meteen gekust en geknuffeld.

Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat het een hele fijne dag is geworden waar Naud heel erg van genoten heeft en wij ook. Ondanks dat we het natuurlijk allemaal anders hadden voorgesteld. Helaas gaat het zo. Hopelijk kunnen we het later in het jaar alsnog doen, zowel de verjaardag als Artis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *