Zwangerschap

Negenmaandenbeurs, mijn ervaring

Afgelopen week was het zover, een van de grootste events op zwangerschapsgebied, de negenmaandenbeurs. Al jaren wordt dit samen met de huishoudbeurs gehouden in de RAI Amsterdam. Nu moet ik eerlijk toegeven, ik ben echt nog nooit op de huishoud- of negenmaandenbeurs geweest. Dit was dus een soort ontgroening.

Eerste aanblik

Oké ik had echt niet verwacht dat het rustig zou zijn, maar om 11.05 uur zag het al zwart van de mensen bij station RAI. Als een stelletje schapen liepen we achter elkaar aan richting de ingang van de RAI. Nu zeg ik wel lopen, maar lopen heb ik niet heel veel gedaan. Vanwege mijn lichamelijke gesteldheid ben ik niet in staat om stukken te lopen, dus ben ik vervoerd per rolstoel. Ik denk dat dit ook wel een andere kijk geeft op de negenmaandenbeurs, de trolleys vlogen me namelijk om de oren.
Eenmaal binnen viel het mij op dat het relatief rustig was op de negenmaandenbeurs ten opzichte van de huishoudbeurs. Daar waren wij wel blij mee.

Verlanglijstje

Nu heb ik al een hele hoop in huis en was de negenmaandenbeurs dus niet echt noodzakelijk, maar toch waren er wel een paar dingen waar ik graag even naar wilde kijken. Mijn grootste doel was om thuis te komen met een draagdoek, ook wilde ik graag kijken voor een inbakerslaapzak.
Nu kwamen we in de eerste hal waar wij inliepen al direct bij een zaakje die draagdoeken verkocht. Ze heeft het gedemonsteerd en ik was vrijwel direct enthousiast. Maar nu nog een kleur, dat vind ik misschien nog wel het lastigste van het hele verhaal. Ze hadden prachtige mint/groene kleuren, maar ook oker en allerlei grijstinten. Nu ben ik uiteindelijk voor een lichtgrijze kleur gegaan, met het idee dat die kleur het beste te matchen is met mijn gehele garderobe.
We hebben in alle drie de hallen gekeken voor een inbakerslaapzak, maar helaas niet gevonden. Nu gaat mijn speurtocht online verder.

Mijn draagdoek van Pure Baby Love
De draagdoek van Pure Baby Love

Dank je wel!

Waar de negenmaandenbeurs natuurlijk bekend om staat zijn de cadeautjes. Bij ongeveer elke groot merk was er wel iets op te halen in ruil voor je mailadres.
Hieronder volgt een opsomming van de producten die ik heb gekregen op de beurs.

  • Prenatal – hydrofiele doek
  • Hema – slabbetje
  • Little dutch – hydrofiele washandjes (was icm de aankoop van de kaartjes)
  • Zeeman – rompertje
  • Ouders van Nu – knuffeltje (als abonnee van OvN)
  • Zwitsal – goodiebag met vochtige doekjes, bodylotion en geurbundeltje
  • Pampers – Goodiebag met pampers, vochtige doekjes en sokken
  • Difrax – sterilisatie ei (gekrast in de app)
De gekregen items op de negenmaandenbeurs

Ook had ik bij het bestellen van het kaartje een Rupsje Nooitgenoeg shopper besteld. Dit is een shopper met daarin allerlei producten waaronder ook een tijdschriften abonnement voor twee maanden en dat alles voor €3,50!

De Rupsje Nooitgenoeg shopper die je kon kopen op de negenmaandenbeurs

En wat vond ik er dan van?

Tja wat vond ik ervan, nou laat ik zeggen dat ik vond het leuk om een keer gezien te hebben. Maar om nu te zeggen ‘ik MOET volgend jaar weer’, nee. Er waren veel leuke kleinere webshopjes waar ik nu even kon kijken en voelen aan materialen, wat ik erg leuk vond. Het was mooi ruim opgezet dat, ondanks de drukte, je vrijwel overal kon lopen/rijden. Ook was er genoeg eetgelegenheid. Je kon belegde broodjes krijgen maar ook wraps, wafels, frozen yoghurt, noodles en nog veel meer.

Huishoudbeurs

Nadat we alles hadden gezien wat er te zien viel op de negenmaandenbeurs zijn we nog even de huishoudbeurs op gelopen. Het was ondertussen ook al een paar uur later en nog drukker. Wat een mensenmassa en vooral wat een hoop trolleys! Nu is het al vervelend als je zelf kan lopen, laat staan als je met een rolstoel door de mensenmassa moet bewegen. Het is werkelijk bijna niet te doen.
Nu moet ik zeggen dat naast het feit dat het druk was, ik er vrij weinig aan vond. Allemaal producten waarvan ik het bestaan wel wist maar ook weet dat het niet werkt bijvoorbeeld, of van die kansloze producten die bij thuiskomst direct achterin de kast belanden. Nee, mij maak je er niet blij mee.

Toch nog iets anders gekocht

Waar je me dan wel weer blij mee maakt, mijn zusje en moeder trouwens ook, is een boekwinkeltje. Nu ben ik echt gek op informatie omtrent eten en daar is laatst een nieuw boek over uitgekomen. Het boek van Jonathan Klaassen ‘Voedsel voor je geest‘. Ik ga hier binnenkort in beginnen en kom hier dus ook zeker op terug!

Heb jij ervaring op de negenmaanden- of huishoudbeurs? Hoe vond jij het en heb je wat gekocht? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *