Vrouw

Persoonlijk: de lucht is weer geklaard

Zoals je misschien wel weet heb ik best een pittige periode achter de rug. Vorig jaar augustus liep bij mij de emmer over, wat resulteerde in een periode van veel stress en verdriet. Na veel rust, maar ook gesprekken met een psycholoog zit ik inmiddels alweer een tijdje goed in mijn vel. Gelukkig heb ik de sombere periode achter mij kunnen laten en is de lucht weer geklaard!

Mocht je nu denken? Huh, daar weet ik helemaal niets van? Dan zou ik even beginnen met deze of deze blogpost.

Sporten is key

Ja en nu voel ik mij dus weer mijzelf! Als je ook een periode hebt meegemaakt waarin je jezelf ‘kwijt’ was, weet je hoe fijn het is om je weer jezelf te voelen. In de periode bij de psycholoog ben ik weer begonnen met sporten en, zoals dat wel vaker gaat bij mij en sporten, gaat het in een golvende beweging. De ene week sport ik bijna elke dag, de andere week moet ik het letterlijk in mijn agenda zetten en mij in mijn sportkleding duwen. Maar goed, linksom of rechtsom, er gaat gesport worden.

Door sporten (en dan voornamelijk hardlopen) krijg ik veel meer rust in mijn hoofd. Daarom ben ik een paar weken terug dan ook weer gestart met een trainingsschema van NRC (Nike Running Club). Via de app kun je (gratis) een hardloopschema laten maken. Hier worden dan je trainingen ingepland maar ook direct je afstanden en gemiddelde snelheid geadviseerd.

Zo moest ik op een zondag 6,5 kilometer hardlopen op een hele rustige snelheid. De dag ervoor had ik nog 3,5 kilometer gerend, maar wel twee keer gestopt omdat ik het eigenlijk niet kon volhouden. Je kunt vast begrijpen dat, ondanks de lage snelheid, ik mijn twijfels had of ik wel 6,5 kilometer zou kunnen volhouden zonder te stoppen. Toch kreeg ik het voor elkaar om niet 6,5 maar ruim 7 kilometer aan een stuk ‘hard’ te lopen met een snellere pace dan de bedoeling was. Ook een mooie bijkomstigheid, ik was eigenlijk helemaal niet zo moe als ik verwacht had! Er zit dus zelfs nog meer in mijn lijf, wie had dat gedacht?

Me-time

Een belangrijk onderdeel om dicht bij mijzelf te blijven is het inplannen van me-time. Hardlopen valt daar voor mij ook onder, want door hardlopen krijg ik ook rust in mijn hoofd. Verder lees ik dan graag een boek, op dit moment lees ik ‘Ik ben een goede relatie’ van Fiona Brouwer. Lezen doe ik natuurlijk wel het liefste buiten in het zonnetje natuurlijk. Win-win situatie.

Mijn me-time momentjes probeer ik altijd te plannen als Naud ligt te slapen. Hierdoor maak ik bewust even tijd voor mijzelf. Dit houdt natuurlijk wel in dat andere (huishoudelijke) taken even blijven liggen, maar die haal ik dan in het tweede slaapje in en anders ‘s avonds.

Ook ben ik weer meer aan het schrijven in zowel mijn bullet journal als op mijn laptop. Veel emoties over zowel het afgelopen jaar als deze periode van onzekerheid en de corona crisis komen dan aan bod. Niet allemaal negatief hoor! Op dit moment ben ik mijn bullet journal een soort van aan het ombuigen naar een herinneringen boek. Ik schrijf dus niet meer per dag wat ik heb gedaan maar ik maak wekelijks een overzichtje van de dingen die zijn gebeurd. Met wat gezellige foto’s en gekke teksten maak ik het dan compleet. Lijkt mij namelijk veel leuker om later terug te kijken dan een statige agenda met hier en daar een foto.

Van baan gewisseld

Het is iets wat veel mensen in mijn omgeving wel zagen aankomen. Het werd tijd voor mij om iets anders en vooral dichterbij huis te gaan zoeken. In januari zegde ik daarom mijn baan op om te gaan werken bij een kinderdagverblijf in Hoofddorp. In de kinderopvang heb je twee maanden opzegtermijn, daarom kon ik 1 april beginnen bij mijn nieuwe werkgever. Midden in de coronacrisis dus! Dat werd voor mij nog wel even spannend. Alles lag natuurlijk op zijn gat, dus ik kreeg ineens twijfels. Deed ik hier wel goed aan?

Gelukkig kreeg ik al gauw een berichtje van mijn nieuwe werkgever dat ik, ondanks alle dingen die op dat moment speelden, gewoon kon beginnen met werken. Nu werk ik er al gewoon alweer ruim een maand, al is dit natuurlijk een absurde periode geweest. Het is erg lastig om ingewerkt te worden als je maar 2 kindjes op de groep hebt. Je loopt op die manier natuurlijk minder snel tegen dingen aan. Gelukkig voor ons is de eerste week in het ‘nieuwe normaal’ alweer achter de rug. Hopelijk blijft dit zo!

Nieuwe vaardigheden ontwikkelen

Iets wat ik geleerd heb in de sombere periode is dat ik iets moet gaan doen waar ik echt blij van word. En eerlijk gezegd is dat soms nog wel een zoektocht. Nu ben ik er wel achter dat ik het uitdagend vind om nieuwe dingen te leren. Daarom ben ik laatst begonnen met het maken van een babybroekje en wil ik binnenkort ook een shirt voor Naud gaan maken. Het is echt zo een project waar ik mijzelf echt wel 10 keer tegenkom en er wel achterkom hoe ongelofelijk ongeduldig ik ben. Het moet snel en vooral goed, alsof ik het al 100 keer gedaan heb goed. Alsof dat kan? Maar goed…. het is een leerproces he.

Iets waar ik laatst al iets over geschreven heb, namelijk het dragen van make-up, vereist het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Zo wil ik beter worden in het aanbrengen van mijn make-up en daar ook meer mee experimenteren. Wil je hier meer over lezen, dan kun je dat via deze link doen.

Tot zover de update voor nu. Zoals je hebt gelezen heb ik weer de weg teruggevonden naar mijzelf en voel ik mij daar ontzettend fijn bij! Hopelijk gaat het met jou ook goed, laat gerust en berichtje achter bij de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *