Vrouw

Retroprints, wat kun je ermee?

Foto’s wie is er nu niet gek op? Ik in ieder geval wel. Bij ons in huis vind je overal foto’s van prachtige en dierbare momenten. Toen ik van fotofabriek.nl de vraag kreeg of ik de retroprints wilde uitproberen, twijfelde ik ook geen moment. Via de online editor op de site kun je zelf je foto’s uploaden en de prints aanpassen naar jouw smaak. Zo kun je de achtergrond kleur veranderen (of zelfs een foto plaatsen), tekst en ook stickers toevoegen. Zo kun je de retroprints helemaal maken zoals jij ze hebben wilt. Maar nu komt de vraag, wat kun je dan met deze retroprints?

Retroprints worden standaard niet hoogglans maar mat afgedrukt. Heb je toch liever hoogglans? Dit kun je aangeven bij het bestelproces. De retroprints doen een beetje denken aan de polaroid foto’s en zijn ook van wat dikker papier waardoor ze niet gauw buigen en mooi rechtop kunnen staan (ook zonder lijst).

Stop ze gezellig in een lijstje

Misschien wel de meest logische idee van allemaal. Door een mooi lijstje aan te schaffen kun je deze foto overal neerzetten (of hangen) waar jij blij van wordt. Aangezien ze een formaat hebben van 10,2×12,7 cm zijn ze leuk en gemakkelijk ergens neer te zetten ter decoratie.

Maak er een collage van

Misschien vind je een losse foto niet zo gezellig en heb je nog een grotere lijst over. Je zou er dan natuurlijk ook een collage van kunnen maken! Door ze op een leuke manier te ordenen en wat stickers of plaatjes toe te voegen wordt het een mooi geheel. Zo heb ik dat ook gedaan, een leuke toevoeging voor op onze lege wand op het toilet.

Gebruik ze in een fotoboek

Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om zelf een fotoboek te maken met losse foto’s. Dit is iets wat ik voor het eerste levensjaar van Naud heb gedaan. Ik vond het heerlijk om een beetje met de foto’s en wat knutselspullen aan de gang te gaan. Daar zou je deze retroprints ook goed voor kunnen gebruiken. Nu zou ik er niet zo gauw het hele boek mee vullen, maar wel wat statement foto’s.
Nu zag ik op de site van fotofabriek.nl dat zij ook hele mooie fotoboeken verkopen. In de online editor kan je zelf je fotoboek maken! Dat scheelt je weer gedoe met papier en lijm, mocht je daar niet zo van zijn.

Hang ze aan een slinger

Hoe leuk is het om deze foto’s aan een slinger te hangen? Zo ziet de muur er in een keer knus en gezellig uit. Je kunt de slinger gemakkelijk zelf maken, door een touwtje te spannen en met bijvoorbeeld knijpers of paperclips de foto’s te bevestigingen. Ook kun je via allerlei winkels en sites kant en klare slingers bestellen, ze hebben ze zelfs met lampjes erbij!

Bullet journal

Zoals ik al eerder vertelde in deze post werk ik al 3 jaar in een bullet journal. En hoewel de retroprints op het eerste gezicht er een beetje groot uit zien, is het wel degelijk leuk om ze te verwerken. Op de foto zie je een voorbeeld hoe je zo’n retroprint zou kunnen verwerken.

Een voorbeeld hoe je retroprints kunt gebruiken in je bullet journal.

Ik ben erg enthousiast over de retroprints. Ze zien er goed uit, hebben een mooie dikte en hebben toch een iets andere uitstraling dan een normale 10×15 hoogglans foto. Ben jij nu benieuwd geworden naar de retroprints? Je kunt de foto’s afdrukken via de site.

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *