Zwangerschap

Van muziekhonk tot babykamer

Toen wij in 2015 in deze woning kwamen wonen was al vrij snel duidelijk hoe de indeling zou zijn. Wilco zou ‘een eigen kamer’ krijgen voor zijn muziek hobby, maar als er een kleine op komst was zou hij deze kamer moeten opgeven. Prima, dacht hij nog, dat is nog een ver van mijn bed show. Maar nu was het dan toch zover en moest die brandweerrode!! muur naar een iets lichter tintje van mevrouw.

Van brandweerrood naar een zachte geeltint

Google is your best friend zeg ik wel vaker, dus ook nu heb ik Google geraadpleegd. Hoe kom ik in hemelsnaam van die rode muur af? Google had veel verschillende antwoorden. Van ‘eerst witte latex en dan kleur’ tot ‘gebruik absoluut geen witte latex maar een grijstint’. Tja, dat lag nogal ver uit elkaar. Daarom hebben we er toch maar voor gekozen om een joker in te zetten, dat wil zeggen, de gamma.
Deze mevrouw had wel veel verstand van verf, zei ze, maar een zeker antwoord had ze niet. “Ja ik zou maar eerst twee lagen witte latex aanbrengen en dan twee lagen kleur ofzo…” was haar advies. Nou ja mevrouw van de verfafdeling, dan doen we dat toch. En, ik moet het haar nageven, na twee lagen witte latex was het rood inderdaad een heel stuk minder zichtbaar. Alleen als je echt met je neus ongeveer op de muur stond zag je nog rood.

De muur geschilderd van brandweerrood naar zacht geel
Van brandweerrood naar zacht geel

De meubels

Toen wij in ons huis gingen wonen kregen we het voorstel om mijn oude commode in huis te nemen. Deze had enkele jaren bij familie gestaan en zou, na een likje verf, prima dienst kunnen doen als opbergkast. Gezien de emotionele waarde wilde ik hem graag hebben. Maar ook het idee dat we hem misschien ooit zouden kunnen gebruiken waar hij eigenlijk voor bedoeld is, vond ik een mooie gedachte.
Dus na veel schuur en verfwerk werd het weer een echte commode en mag deze nu dienstdoen in de babykamer!

Naast een commode heb je natuurlijk ook een bed nodig. Daarvoor zijn we een aantal keer gaan kijken bij de babydump hier in de buurt. Aangezien we graag de kamer in lichte tinten wilde houden paste deze daar mooi bij.
Het is een wit gelakt bed met blank essenhout accenten. Ik denk dat, mocht onze kleine bedenken om te gaan springen in bed, het stevig genoeg is.

In eerste instantie twijfelde we een beetje of een kledingkast wel nodig zou zijn in de babykamer. Maar omdat ik er al vrij snel achter kwam dat die grote lades in de commode toch niet toereikend zouden zijn, hebben we toch maar gekozen voor een kledingkast. Nu hadden we natuurlijk een kledingkast van hetzelfde merk als het ledikant kunnen kopen, maar die vonden we te klein. Dus hebben we gekozen voor een PAX kast van Ikea, zo fijn want die kun je helemaal samenstellen zoals je zelf wilt.

De accessoires

Lang leve Pinterest, want daar vind je echt de meest leuke ideeën voor het inrichten van een babykamer. Zo vond ik daar het idee voor de boekenplankjes, ook wel bekend als de kruidenrekjes van Ikea. Naast deze kruidenrekjes vond ik daar ook kratjes die je, zoals ik al eerder had gezien, op kunt hangen aan de wand.

De babykamer, linker foto het bedje met de boekenplankjes. Rechter foto de commode met de kratjes erboven.

Naast deze onderdelen wilde ik wel graag een muurtekening, dus heb ik samen met mijn zusje een Winnie the Pooh op de wand geschilderd. Deze houd de ballon vast, met het lichtknopje in zijn hand, hoe leuk is dat?

Ondanks dat het in eerste instantie niet de bedoeling was, is het toch een themakamer worden. Hoe kan het ook anders als Disneyfan als ik ben?

Winnie the Pooh hangend aan een ballon geschilderd op de muur in de babykamer
Pooh hangend aan een rode ballon

Alles klaar?

Op de knoppen van de commode na, die moet nog steeds geverfd worden, is de babykamer helemaal klaar. En dat mag ook wel, want over een kleine 2 weken ben ik al uitgerekend! Wat gaat de tijd snel. Het is nu alleen nog maar wachten op die kleine meneer zelf.

Ik ben erg benieuwd, hebben jullie je babykamer een thema gegeven?

Liefs, Maxime

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *