Vrouw

Vragen aan jezelf deel 4 – wonen & werk

Afgelopen kerst kreeg ik het boekje ‘999 vragen aan jezelf’ cadeau. Het leek mij leuk om er wat vragen uit te halen en hier voor jullie te beantwoorden. Op deze manier komen jullie iets meer over mij te weten. In het boekje zijn het allerlei vragen over veel verschillende onderwerpen dwars door elkaar. Nu vond ik het wel leuk om het een beetje te categoriseren.

Vandaag kun je deel 4 lezen, over wonen en werk. De aankomende tijd komen er steeds meer artikelen online met verschillende onderwerpen zoals jeugd, eten, vrije tijd, kinderen & toekomst, geloof & de dood en heb je ooit… Mocht je een van de vorige delen willen teruglezen over wie ik ben, body & mind of relaties & vriendschappen, dan kun je op de titel klikken.

Wat is je favoriete provincie?
In Noord-Holland voel ik mij het fijnste, hier wonen bijna alle mensen die mij heel dierbaar zijn en dat is voor mij het belangrijkste.

Op hoeveel adressen heb je gewoond?
Op drie adressen waarvan 2 samen met mijn ouders en ons nieuwe adres nu, samen met Wilco en Naud.

Waar ben je opgegroeid?
Ik heb de eerste 3 jaar van mijn leven doorgebracht op een flatje in het centrum van Hoofddorp, later ben ik met mijn ouders verhuisd naar een ander deel van Hoofddorp. Daar heb ik eigenlijk gewoond tot ik uit huis ging.

Kom je daar nog wel eens?
Ja zeker! Naud is 2 keer in de week bij mijn ouders en meestal kom ik zelf nog 1 keer in de week een kopje koffie drinken.

Welk beroep zou je wel eens willen proberen?
Dat is echt een goede vraag…. ik denk dat ik graag wel een keer in de stoel zou willen zitten van een psycholoog. Of van een pedagoog bij Veilig thuis…. zoveel dingen die mij leuk lijken.

Wat vind je het belangrijkste werk wat iemand kan doen?
Andere mensen helpen beter voor zichzelf te zorgen, ze zelf vertrouwen te geven en vooral liever te zijn naar zichzelf.

Hoe haal je voldoening uit je werk?
Door te zien dat ik zelf groei en/of dat anderen groeien dankzij mijn handelen. Dus in dit geval groei bij de kindjes met of zonder extra ondersteuning vanuit mijn kant. 

Ben je wel eens ontslagen?
Als een contract niet verlengt meetelt, ben ik wel eens ontslagen.

Welke drie banen zou je nooit willen uitoefenen?
Ik zou echt nooit als BOA de straat op willen, niet alleen omdat het vak mij niet aanspreekt maar ook omdat ik het gevoel heb dat iedereen naar doet tegen je in zo een uniform. Ook zou ik echt geen tandarts(assistent) willen zijn, misschien omdat ik zelf angst heb voor de tandarts en het mij echt niet aantrekkelijk lijkt om de hele dag in al die monden te kijken. En als laatste zou ik echt nooit op de ambulance willen zitten. Ondanks dat het mij ontzettend kicken lijkt om mensen direct te kunnen helpen, denk ik ook dat ik daar echt niet voor gemaakt ben. Ik kan namelijk niet tegen bloed (dat helpt natuurlijk al voor geen meter) en als ik alleen al denk dat iemand zijn huid open ligt krijg ik al kippenvel…. geen goed idee dus.

Wat voor cursussen heb je gevolgd?
Van typecursus tot TNT-post cursus. Een animatiecursus, cursus oog voor interactie, de cursus meldcode kindermishandeling en natuurlijk de cursus gewichtsconsulent. 

Hoe snel kun je typen?
Snel genoeg denk ik. Op dit moment typ ik ook blind (met dank aan de type-cursus in groep 8).

Kun je werken met muziek op de achtergrond?
Alleen met een playlist met klassieke of instrumentale muziek. Bij voorkeur deze playlist van Spotify.

Hoeveel zwemdiploma’s heb je?
Nou ik was niet zo een fantastische zwemmer en vooral geen snelle leerling, dus na mijn A en B diploma vond ik het wel welletjes.

Welke drie huishoudelijke klussen vind je vreselijk?
Absoluut op nummer 1… Strijken! Wat een ellende. Daarna komen ramen lappen en de badkamer schoonmaken op een gedeelde tweede plek.

Hoeveel planten staan er in je huis?
Ik heb ze even gauw geteld, het zijn er 18 in totaal. Maar ondanks dat dat als veel klinkt zijn het veel kleintjes en valt het dus eigenlijk best mee. Eigenlijk zou ik wel meer en dan vooral grote planten in huis willen.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?
Ik zou dat natuurlijk helemaal kunnen beschrijven, maar ik hier een moodboard voor gemaakt die ik graag met je wil delen.

Wat hangt er in jouw kerstboom?
Rode, zwarte en gouden ballen en natuurlijk Disney kerstballen.

Wat leuk dat je de vragen hebt gelezen! Ik hoop dat je mij iets beter hebt leren kennen op deze manier. Heb je nog een vraag, laat die dan vooral achter bij de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *