Vrouw

Vragen aan jezelf deel 5 – jeugd

Afgelopen kerst kreeg ik het boekje ‘999 vragen aan jezelf’ cadeau. Het leek mij leuk om er wat vragen uit te halen en hier voor jullie te beantwoorden. Op deze manier komen jullie iets meer over mij te weten. In het boekje zijn het allerlei vragen over veel verschillende onderwerpen dwars door elkaar. Nu vond ik het wel leuk om het een beetje te categoriseren.

Vandaag kun je deel 5 lezen, waar ik je allerlei dingen vertel mijn jeugd. De aankomende tijd komen er steeds meer artikelen online met verschillende onderwerpen zoals eten, vrije tijd, kinderen & toekomst, geloof & de dood en heb je ooit… De eerdere delen over wie is Maxime, body & mind, relaties en vriendschappen en wonen en werk kun je lezen door op de titel te klikken.

Maar nu verder met het onderwerp van vandaag…. Jeugd! Ah joh wat is dat toch eigenlijk een raar woord jeugd. Ik bedoel dus eigenlijk de periode van mini-me tot een jaartje of 15.

Wat heb je vroeger verzameld?
Flippo’s, Pokemon kaarten, Disney DVD’s

Welke hobby’s had je als kind?
Vooral dansen, daarnaast speelde ik heel graag schooltje (ik had toen nog de wens om juf te worden) en met de barbies tot ik een jaar of 12 was nog.

Wat was je favoriete speelgoed?
Dat waren sowieso mijn barbies. Ik weet dat tegenwoordig iedereen uit groep 8 kei stoer is, maar ik speelde serieus nog met de barbies haha!

Wat was je favoriete knuffel?
Een witte aap genaamd Aapie, volgens mij heb ik die ooit gekregen in de apenheul.

Hoe was je eerste dag op de basisschool?
Ik kan mij er weinig van herinneren. Maar ik denk dat dat prima ging?

Wie was er tussen de middag thuis om met je te lunchen?
Mijn vader en moeder en opa’s en oma’s zorgden dat er altijd iemand voor ons thuis was tussen de middag.

Waar was je vroeger onzeker over?
Waarover niet? Vooral of ik wel goed genoeg was (voelde mij er vaak bij hangen). Maar natuurlijk ook over mijn uiterlijk. 

Welke kleding was populair op de middelbare school?
Vooral merk kledingstukken als G-Star broeken, Birkenstocks en UGG’s.

Wat is je leukste herinnering aan je jeugd?
De uitstapjes die wij maakten met onze opa’s en oma’s en natuurlijk de vakanties.

Waar was je vroeger goed in?
Ik heb lang gedanst, eerst jazz and showdance later werd dit tapdansen en Flamengo. In de periode dat ik jazz and showdance deed heb ik nog een tijdje in de selectiegroep gezeten.

Wat was je favoriete kinderboek?
Eigenlijk alles wat Disney betrof vond ik (natuurlijk) erg leuk. Maar ik denk dat assepoester toch wel echt favoriet was!

Wie was je favoriete leraar?
Op de basisschool was dat denk ik juf Marjolein, ik kan me vooral herinneren dat ze heel relaxt was. Als ik met de bril van nu kijk moet ik daar vooral heel erg om lachen. Ik heb haar later nog weer eens ontmoet en toen keek ik er toch heel anders tegenaan.
Op de middelbare school was dat meneer Visser van NaSk, hij kon met ongelofelijk veel humor het vak toch nog een soort van interessant voor mij maken.

Waar was je vroeger bang voor?
Vooral het verliezen van dierbaren (daar had ik dan ook regelmatig dezelfde nachtmerries over).

Heb je vroeger een kinderfeestje gegeven bij McDonalds?
Ja zeker, wie niet?

Waar had je vroeger het vaakst ruzie over met je ouders?
Vrijheden die ik graag wilde hebben maar niet kreeg. Ik had al gauw het gevoel dat ik gecontroleerd werd en dat benauwde mij enorm. (Achteraf kijkend valt het allemaal reuze mee natuurlijk.)

Welke drie vakken vond je het leukst op school?
Op de middelbare school was dat vooral geschiedenis, biologie en Nederlands. Niet omdat mijn Nederlands leraar zo een topper was, maar omdat ik daar nog een soort van goed in was.

Wat leuk dat je de vragen hebt gelezen! Ik hoop dat je mij iets beter hebt leren kennen op deze manier. Heb je nog een vraag, laat die dan vooral achter bij de comments!

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *