Vrouw

Vragen aan jezelf deel 9 – geloof & de dood

Afgelopen kerst kreeg ik het boekje ‘999 vragen aan jezelf’ cadeau. Het leek mij leuk om er wat vragen uit te halen en hier voor jullie te beantwoorden. Op deze manier komen jullie iets meer over mij te weten. In het boekje zijn het allerlei vragen over veel verschillende onderwerpen dwars door elkaar. Nu vond ik het wel leuk om het een beetje te categoriseren.

Vandaag kun je deel 9 lezen, het een na laatste deel van deze reeks. Het is niet een heel gangbaar onderwerp, maar wel iets wat bij het leven hoort. Want hoe denk ik na over de dood en geloof ik wel ergens in? Of in iemand? Je leest het hier!

Mocht je nu denken, huh een na laatste deel? De andere delen heb ik onderaan dit artikel gelinkt, zodat je deze nog even rustig kan teruglezen!

Hoe oud wil je worden?
Ligt aan de gezondheid, een jaar of 85/90 vind ik wel mooi.

Hoe denk je dat je doodgaat?
Eerlijk gezegd heb ik daar nooit echt over nagedacht. Als ik mag kiezen, dan zou ik gewoon graag hebben dat mijn hart er ineens mee stopt. Maar dat ‘geluk’ hebben helaas niet zoveel mensen.

Ben je gelovig?
Nee, ik ben niet gelovig opgevoed. Maar ik heb mij ook nooit aangetrokken gevoeld tot (een bepaald) geloof. Ik voel meer voor de evolutietheorie.

Ben je bang voor de dood?
Nee, ik sta er een beetje in dat als je tijd is gekomen… je tijd is gekomen.

Geloof je in leven na de dood?
Laat ik het zo zeggen, ik ben heel praktisch ingesteld. Dus als dit voor mij een mogelijkheid zou zijn dan denk ik aan al die mensen die er dan wel/niet zouden zijn. En dat lijkt mij een hele drukke bedoening.

Is er buitenaardsleven?
Vast wel, ik geloof echt niet dat we de enige zijn. Ik bedoel dat is pas een enge gedachten!

Geloof je in de evolutie theorie?
Ja zeker, kijk maar eens in Artis rond het valt niet te ontkennen denk ik zo!

Lees je je horoscoop?
Voorheen deed ik dat nog wel eens, wat mij opviel is dat als je ergens de nadruk op legt er altijd wel iets ‘klopt’. Omdat je gaat zoeken naar gelijknissen. Maar nu lees ik dat dus niet meer, ik kies liever mijn eigen pad.

Geloof je in reïncarnatie?
Nee, al zouden sommige mensen zo in een vorig leven een slang geweest kunnen zijn. Grapje natuurlijk.

Ben je spiritueel?
Nee eigenlijk niet.

Geloof je in toeval?
Ja, voor mijn gevoel hangt alles af aan toeval.

Hoe wil je dat je uitvaart eruit ziet?
Kort maar krachtig. Een of twee mensen die wat willen vertellen, twee liedjes en dan een wijntje/biertje en een bitterbal. Vier het leven!

Welk nummer moet er dan gedraaid worden?
Hakuna matata van de Lion King sowieso!

Wat zijn drie dingen die je nog wilt doen voor je doodgaat?
Ik zou nog heel graag een Disneypark in Amerika bezoeken, nogmaals een halve (of misschien wel een hele) marathon rennen in een toffe stad en trouwen. 

Wat leuk dat je mijn antwoorden op de vragen hebt gelezen! Mocht je nu nog wat willen weten of zelf graag antwoord willen geven op de vragen, doe dat dan vooral in de comments.

Wil je graag nog even de andere delen teruglezen? Door op de titel te klikken kom je bij de pagina.

Deel 1 Wie is Maxime?
Deel 2 Body & mind
Deel 3 Relaties & vriendschappen
Deel 4 Wonen & werk
Deel 5 Jeugd
Deel 6 Vrije tijd
Deel 7 Eten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *