Why? Tell me why?!

“Maar Maxime, waarom wil je eigenlijk een blog? Waarom zou je ‘alles’ willen delen met mensen die je helemaal niet kent?” “Maar Maxime, wát wil je dan gaan vertellen?”


Een van de vele vragen die ik kreeg toen ik vertelde dat ik er toch echt weer (ja, je leest het goed wéér) aan zat te denken om een blog te beginnen. Weet je wat het is, eerder was er altijd een excuus. Ik was te druk, werk dit, sporten dat. Maar nu zit ik thuis, oké dat klinkt misschien wel een beetje dramatischer dan het is. Ik ben namelijk zwanger en dankzij mijn heerlijke bekken- en rugklachten ben ik niet meer in staat om mijn werk als pedagogisch medewerkster uit te voeren. Veel mensen vinden het heel normaal dat het niet meer gaat als je zwanger bent. “Want het is toch ook zwaar werk, je maakt zulke lange dagen en het is veel tillen.”
Maar toch baalde ik als een stekker, ik had het namelijk anders voor me gezien. Ik was gewend dat mijn lichaam wel tegen een stootje kon en makkelijk herstelde, maar in deze conditie herkende ik niks van ‘mijn’ lichaam terug. Alsof het mij een in de steek liet.

Oké drama genoeg, terug naar de kern. Ik heb nu, zoals ze dat zeggen, alle tijd van de wereld om mij voor te bereiden op de komst van onze kleine vent. Daarbij komt dat ik nu ook alle tijd heb om weer na te denken over een blog, want het excuus ‘geen tijd’ is nu echt wel van de baan.

Maar wat wil je nou vertellen?

Maar dan is er natuurlijk nog steeds geen antwoord op de vraag wát ik wil gaan vertellen. Voorheen dacht ik er altijd over na om mensen te inspireren met mijn lifestyle change. In 2016 vond ik het genoeg en ben ik flink aan het afvallen geslagen, daarover lees je meer hier. Door deze grote verandering heb ik een hoop geleerd over voeding, sport en over mijzelf. Hierover wil ik zeker meer dingen met jullie gaan delen, want die zwangerschapskilo’s moeten er hoe dan ook straks gewoon weer af!

Nu zou ik jullie ook graag willen vertellen over mijn ervaring als zwangere, leuke uitjes, tips en tricks en natuurlijk de voorbereidingen op de komst van de kleine. Eigenlijk een beetje alles wat in mijn leven het bespreken waard is op het moment.

En o ja, dan nog de vraag waarom ik ‘alles’ zou willen delen met mensen die ik niet ken. Ik denk oprecht dat het leuk is om af en toe even een kijkje te nemen in iemand anders leven. Even ‘gluren bij de buren’, maar dan legaal. Ik hoop dat je iets van herkenning voelt, er om kan lachen en dat je er iets aan hebt.

Wat is jouw reden om toch even te gluren? Gewoon nieuwsgierig of zoek je iets specifieks?

Graag andere hierover vertellen? Dat kan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Je mailadres wordt niet gepubliceerd, het opgeven van je naam en mailadres is wel noodzakelijk.