Vrouw

Wil ik meer make-up dragen?

Make-up, het is iets waar ik al jaren omheen dans. Aan de ene kant vind ik het fijn om er goed verzorgd uit te zien, maar aan de andere kant mag het allemaal ook niet te lang duren. Het resulteert dus vaak in een mascara en een wenkbrauwpotlood. Het ziet er over het algemeen verzorgd en wakker uit. Maar waarom doe ik eigenlijk wat ik doe en, misschien wel een betere vraag, waarom val ik er nu ineens over?

Wat vind ik eigenlijk van make-up?

Ja dat is al een lekker begin, wat vind ik er eigenlijk van? Ik vind het vooral allemaal erg lastig. Dat klinkt natuurlijk wel gek, aangezien je overal op internet tutorials kunt vinden over hoe je je zou kunnen opmaken. Artikelnummers en prijzen worden er zelfs bij vernoemd. Maar hoewel ik best wat make-up heb, zeker voor iemand die eigenlijk amper iets gebruikt, vind ik het best lastig om er iets mee te doen.

Ik denk dat het komt door mijn eigen kijk op make-up. Vrouwen met een flinke laag make-up op het gezicht vind ik vaak een beetje intimiderend. Ze zien er ontiegelijk zelfverzekerd uit, maar ik vraag mij altijd af of dat komt door de make-up of dat ze zich ook zonder zo zouden voelen.

Ik ben bang dat, omdat ik dus eigenlijk nooit iets van foundation op mijn gezicht smeer, iedereen direct naar mij kijkt (hallo onzekerheid!). Dat ik het niet goed heb gedaan en er dus ergens een streep over mijn gezicht zit, of het er gewoon helemaal niet mooi uitziet. Terwijl ik zo met rode geïrriteerde wangen en een flinke puist (de gewoon door mijn poeder heen te zien is) op mijn gezicht de supermarkt binnen stap. You tell me?!

Waarom heeft make-up ineens mijn aandacht?

Het is iets, zoals ik al eerder zei, waar ik al jaren omheen dans. Er zijn momenten dat ik make-up tutorials zit te kijken en helemaal geïnspireerd aan de slag ga. Wel om er dan vervolgens achter te komen dat ik er ontzettend onhandig mee ben en ook helemaal niet zo goed weet wat mij staat. Enigszins geïrriteerd verval ik dan weer in mijn oude routine van dag crème, poeder (waar nodig), mascara en wenkbrauwpotlood. Tot ik weer geïnspireerd raak op Instagram / Facebook / YouTube en weer aan de gang ga.

Een paar dagen terug zag viel het mij weer ineens op dat een paar meiden die ik volg op Instagram zich, ondanks kinderen/huishouden/werk/alles, gewoon volledig in de steigers zetten en er prachtig uitzien. Weer een make-up tutorial waarin je in 10 minuten er ge-wel-dig bij zou kunnen lopen. En ja hoor daar ging Maxime weer, met haar gehele make-up verzameling voor een spiegel.

Wat zou ik anders willen?

Eigenlijk vind ik dat ik best iets meer tijd en energie mag besteden aan mijn make up. Het zal dus iets ‘moeten’ worden waar ik mee durf te experimenteren. Want eigenlijk durf ik dat niet zo goed. Bang dat ik het niet goed doe, maar ook van wat anderen vinden. Twee dingen waar ik zelf aan moet werken. Het eerste gedeelte is voornamelijk onzekerheid, maar door het vaker te doen krijg ik daar vanzelf meer zelfvertrouwen in. Het tweede moet ik echt leren loslaten, mensen gaan er toch altijd wat van vinden. Dus als ik het maar mooi vind en mij er goed bij voel, dat zou genoeg moeten zijn.

Zoals je hieronder kunt zien is het verschil tussen ‘au naturel’ en een opgemaakt gezicht behoorlijk. Het gekke is wel dat ik mij eerder comfortabel voel bij het blote billen gezicht dan bij het opgemaakte gezicht. Gek he? Iets met gewenning denk ik.

Linker foto mijn gezicht zonder make-up
Rechter foto mijn gezicht met make-up

Conclusie

Ik ga dus echt proberen, zeker op de momenten dat ik niet hoef te werken, meer de tijd te nemen voor mijn make-up en te durven experimenteren. Wat ik nog wel even wil benadrukken is dat ik vaker meer make-up wil dragen omdat ik het zelf veel mooier en verzorgder vind dan mijn ‘au naturel’ hoofd met een mascara’tje en aangezetten wenkbrauwen.

Mijn nieuwe ‘goede voornemen’ is vanavond al goed begonnen. Er is namelijk een oogschaduw pallet binnengekomen (Psssst in de aanbieding bij Wehkamp). Daar ga ik dus mooi morgen mee aan de slag. Geen excuses meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *