Zwangerschap

Zwangerschapsupdate week 26-32

Deze zwangerschapsupdate staat vooral in het teken van loslaten. Voor de een is dat iets dat heel natuurlijk gaat, voor de ander (voor mij dus) is dat een hels karwei.
Zo moest ik stoppen met werken, ging ik toch maar een afspraak maken bij de fysio en kreeg ik last van nesteldrang.

Lichamelijk

In de vorige zwangerschapsupdate vertelde ik al dat ik steeds vermoeider raakte en last kreeg van mijn bekken en rug. Helaas werd dat daarna alleen maar erger. Op mijn werk had ik met mijn collega’s afgesproken om niet meer te tillen en te bukken. Dit hield in dat ik dus voornamelijk de schoonmaaktaken deed, aan tafel zat om een boekje te lezen en broodjes stond te smeren. Eerlijk is eerlijk, voor iemand die niet stil kan zitten is dat best lastig. Maar goed als het de rug- en bekkenklachten zou verminderen zou ik er wel vrede mee hebben. Helaas was dit niet het geval en werd het alsmaar moeilijker om ook die taken uit te voeren. Nu was dan toch echt het moment gekomen om met mijn leidinggevende te gaan overleggen hoe we dit dan konden aanpakken. Eigenlijk was het vrij duidelijk, ik kon niet meer werken. Hoe graag ik ook wilde blijven werken, het ging niet meer en dat wist ik zelf ook wel. Maar tussen weten en accepteren ligt natuurlijk nog een groot stuk oceaan.

7 dagen in de week thuis

Ja en toen zat ik thuis. In de eerste 3 weken ging ik nog ongeveer twee keer in de week ‘ even thee drinken met de collega’s’. Om toch nog een soort lijntje te houden met mijn werk, te horen hoe het met de kinderen gaat en gezellig met mijn collega’s te kletsen. Na die drie weken heb ik het aardig los kunnen laten, eigenlijk miste ik mijn werk helemaal niet zo erg als ik gedacht had. Tenslotte had ik thuis nog genoeg te doen, met dat slakkentempo van mij werd zelfs de keuken schoonmaken een dagtaak.

Op deze foto ben ik 30 weken zwanger.
30 weken zwanger

Fysio

Op aandringen van mijn verloskundige ben ik toch maar eens naar de fysio geweest voor mijn bekkenklachten. Van haar heb ik een lijst met oefeningen meegekregen die mij zouden helpen om een sterker bekkenbodem te krijgen.
En verrassend genoeg helpt dit! Door ongeveer 2 keer per dag spierversterkende oefeningen te doen heb ik minder last… Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik nu 5 kilometer per dag kan lopen. Zo een feest is het nu ook weer niet, helaas.

Ukkepuk

Zover ik het voel, en de verloskundige verteld, gaat het super met de kleine man. Hij beweegt veel en hij zuigt dan ook veel van mijn energie op. Maar nu ik niet meer hoef te werken is dat niet meer heel erg. In week 28 ben ik begonnen met het uitzoeken van zijn kleding. Jeetje wat heeft hij veel kleding gekregen, zeker voor iemand die nog niet eens geboren is! Zo nu en dan kom ik zelf natuurlijk ook iets tegen wat ik ‘echt niet’ kan laten hangen, dus dat helpt ook zeker niet.
In deze periode zijn we ook begonnen met het inrichten van zijn kamertje, het wordt al steeds meer een echte Pooh kamer.

Lijstjes

Sinds ik thuis zit krijg ik steeds meer last van het welbekende fenomeen ‘nesteldrang’. Waar ik normaal gesproken een spuughekel heb aan strijken, sta ik nu fluitend de was te strijken. Allerlei lijstjes heb ik gemaakt met dingen die ik nog graag wil schoonmaken voordat de baby komt. Nu ben ik altijd wel miep-opruim maar dit is zelfs voor mij wel een beetje gekkig.
Ook kreeg ik ineens het gevoel dat ik alles nu al klaar moet hebben staan, dat wil zeggen met 31 weken je vluchtkoffer klaar. Tja, ik heb er maar gewoon aan toegegeven, wat moet je anders.

Gezellig op de thee

Nu ik veel meer tijd over heb in de week heb ik (eindelijk) genoeg tijd om even gezellig bij wat mensen langs te gaan. Zo zie ik zeker 1 keer in de week wel mijn moeder, voor een kopje thee. Ook probeer ik een keer in de twee weken bij mijn opa’s en oma’s langs te gaan. Die vinden het natuurlijk super gezellig dat ik zo nu en dan eens kom buurten.

Laatste loodjes

Nog even en dan begin ik aan de welbekende laatste loodjes. Gelukkig staan er nog wat leuke dingen op de planning zoals de negenmaanden beurs! Daarover komt sowieso snel een blog online.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *