Zwangerschap

Zwangerschapsupdate week 37

De allerlaatste zwangerschapsupdate, wat een gek idee! Ondanks dat ik er de afgelopen 9 maanden heb toegeleefd, is het ook wel een gek idee dat het zwanger zijn ophoudt. In deze laatste zwangerschapsupdate neem ik jullie mee in de letterlijke laatste loodjes. Zo maken we zijn kamer eindelijk af, volgde ik een borstvoedingsinformatieavond, bezochten we een informatieavond in het ziekenhuis en kwam er een einde aan mijn zwangerschap!

Silents please

‘Lekker cocoonen’ hoor je veel soon-to-be moeders zeggen, ik kon mij daar altijd weinig bij voorstellen. Maar wat ben ik in een eigen wereld beland de afgelopen week. Waar ik eerder het alleen zijn een beetje zat was, kon ik er nu amper genoeg van krijgen. Als ik niet een beetje uitkeek deed ik letterlijk de hele dag niks en sprak ik ook geen woord, lekker gezellig wel.

Borstvoedingsinformatieavond

Vanuit mijn verloskundige praktijk worden verschillende informatieavonden aangeboden, zo ook de borstvoedingsinformatieavond. Tegen een kleine bijdrage kun je deze bijwonen en krijg je dus allerlei informatie omtrent borstvoeden.

Zo werden er de voor- en nadelen voor zowel moeder en kind verteld, maar ook werd er praktisch verteld hoe je kunt voeden. De verschillende voedingshoudingen werden verteld, waar je op moet letten bij het aanleggen en wat stuwing nu precies is. De rode lijn van haar verhaal was eigenlijk, vertrouw op je eigen lichaam. Je moet het op dat moment allemaal uitvinden dus neem ook die tijd, het is investeren in de toekomst.

Ik was al van plan om borstvoeding te gaan geven, maar zij heeft mijn gevoel bevestigd. Wij vrouwen zijn hiervoor gemaakt, het is iets wat alleen jij kan dus probeer het!

De babykamer is klaar!

Het heeft even geduurd, door alle andere klusjes tussendoor, maar de babykamer is eigenlijk klaar. De basis was al een tijd af, maar de kleine details bleven een beetje liggen. Zo heb ik samen met mijn zusje eindelijk de Pooh geschilderd zoals je kunt lezen in mijn blog over de babykamer.

Informatieavond in het ziekenhuis

Ook zijn we in mijn 37ste week van mijn zwangerschap naar de informatieavond in het Spaarne gasthuis geweest. We kregen daar informatie over het verloop van een natuurlijke bevalling, maar ook een ziekenhuis bevalling. Van inleiden, inknippen tot keizersnede alles kwam voorbij.

Naast alle bevallingsinformatie ging het ook over het Spaarne gasthuis zelf, nuttige en handige informatie zoals over parkeren. We vonden het beide een zeer fijne en informatieve avond.

Een einde aan mijn zwangerschap!?

Met 37 weken en 6 dagen kwam er abrupt een einde aan mijn zwangerschap. Meneer vond dat het tijd werd om te komen, hij had er blijkbaar schoon genoeg van haha. Binnenkort vertel ik jullie hoe het allemaal gelopen is in mijn bevallingsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *